Nyhed

Ozzy Osbourne fylder 70

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

"I dag er det Ozzys fødselsdag"

Ozzy Osbourne blev født i Birmingham i 1948. Her gik han i de første mange år af sit liv under det borgerlige navn John Michael Osbourne. Kærligheden til rock voksede sig hurtigt stærk, og i 1969 var han med til at stifte Black Sabbath, der hurtigt opnåede stor succes på verdensplan som nogle af stilskaberne inden for den tunge rock – samt en hulens masse omtale, der blandt andet gik på Ozzys skæve figur og kontroversielle udtalelser. Som fast forsanger blev han efter det første årti på landevejene smidt ud på grund af sit svære alkohol- og stofmisbrug. Siden da har han periodevis optrådt og indspillet med bandet, der dog nåede sin ende forrige år, efter 19 studiealbum og næsten 50 år på scenen.

Med en solid solokarriere og et populært realityshow bag sig har stjernelivet aldrig været sat på pause for den ikoniske provokatør.


LÆS OGSÅ: Ozzy Osbourne taler ud om alvorlig infektion

Ikonet har netop været på en verdenstour, der blandt andet førte ham forbi Copenhell. Her høstede han fem stjerner og slog atter sin velkendte titel som "prinsen af mørket" fast hos GAFFAs anmelder og scorede oven i hatten en trejdeplads over læsernes bedste festivalkoncerter. Læs den fulde anmeldelse lige her.

Trods tourens misvisende navn "No More Tours 2" er Osbourne altså ikke på vej på pension – det er kun turnéerne af flere måneders varighed, der får en ende. Beslutningen skyldes, at Ozzy gerne vil spendere mere tid i hjemmet med konen (og manageren) Sharon og med deres tre voksne børn, Kelly, Jack og Aimee.

ANNONCE