Nyhed

Rock and Roll Hall of Fame offentliggør de syv navne til 2019

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Radiohead, The Cure og Janet Jackson er blandt navnene, der udødeliggøres i den amerikanske Rock and Roll Hall of Fame i 2019

På Rock and Roll Hall of Fames hjemmeside er sløret netop blevet løftet for de syv navne, der til marts bliver officielt indlemmet i den eksklusive rock-klub. På hjemmesiden kan man samtidig dykke ned i deres forskellige historier og indflydelse på musikken.

På listen finder man The Cure, Def Leppard, Janet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music, og The Zombies, som ifølge institutionen anerkendes "for at have bidraget med musikalsk excellence i over 25 år". Den officielle indvielsesceremoni finder sted i Brooklyns Barclays Center den 29. marts 2019.


De syv nye artister var nomineret med en række andre artister, som ikke kom igennem nåleøjet denne gang. Det drejer sig om Devo, Kraftwerk, LL Cool J, MC5, John Prine, Rage Against The Machine, Rufus Ft. Chaka Khan og Todd Rundgren.

LÆS OGSÅ: Derfor er The Cure stadig relevante

Stevie Nicks blev indviet i klubben i 1998 med sit daværende band Fleetwood Mac. Det gør hende til den første kvinde, der træder ind i Hall of Fame to gange. 


"Jeg har meget at sige om dette, men jeg vil gemme de ord til senere. Nu vil jeg bare sige, at jeg har været i et band siden 1968. At blive anerkendt for mit soloarbejde får mig til at tage en dyb indånding og smile", fortæller hun i en udtalelse.

Også Colin Blunstone fra The Zombies – som har været kvalificeret til Hall of Fame siden 1989, og som endda har været nomineret de sidste tre år – kom med en lettet udtalelse oven på nyheden: 

"Man begynder at tvivle på, om det kan ske," fortæller han til Rolling Stone. "Jeg har prøvet at være en smule filosofisk omkring det og fortælle mig selv, at hvis vi ikke bliver indviet, er det bare, hvad det er. Ikke tage det for seriøst. Men selvfølgelig, når man rent faktisk bliver indviet, forandres alt. Man tænker, at det er et karriere- og livsdefinerende øjeblik".


LÆS OGSÅ: Bruce Dickinson ønsker ikke at blive indlemmet i Rock and Roll Hall of Fame

I sidste måned trak Iron Maiden-frontmanden Bruce Dickinson overskrifter med sin kontroversielle udtalelse om den respekterede tradition. Til The Jerusalem Post udtalte han følgende:

"Jeg er glad for, at vi ikke er der, og jeg ønsker aldrig at blive en del af det. Hvis vi nogensinde bliver valgt ind, vil jeg nægte. Rock'n'roll hører ikke hjemme på et mausoleum i Cleveland. Det er en levende størrelse, og hvis du sætter det på et museum, så dør det. Det er frygteligt. Det er vulgært." 


Rock and Roll Hall of Fame er et museum i Cleveland i den amerikanske delstat Ohio, der hvert år indlemmer en række nye rocknavne. Siden dets begyndelse i 1983 er der indviet 214 medlemmer – til marts bliver det tal 221.

ANNONCE