Nyhed

Bob Marley bliver hyldet i weekenden – både i København og Aarhus

GAFFA.dk - Alt om musik

Det er efterhånden blevet til en tradition, at Marley hver år omkring sin fødselsdag bliver fejret med musik og fest i København og Aarhus i en fejring af ikonets indflydelserige liv. I år sker det i København fredag den 2. februar og i Aarhus lørdag den 3. februar.

I København er headliner Morgan Heritage for første gang i Danmark, hvor bandet spiller sammen med mange andre. I Aarhus bliver det til en koncert med Joseph “Blue” Grant feat. Still Kool Band, One Love Marley Band, Ajani, Atum Shekhem og Jimme Acoustic Jam.

København fredag den 2. februar 

Hovednavnet Morgan Heritage spiller live for første gang i Danmark. Det Grammy-vindende band startede i 1994 og spiller stemningsfuld Roots Rock Reggae. Gruppen er skabt af fem børn af reggae-kunstneren Denroy Morgan. Bandet har vundet en Grammy for albummet Strictly Roots og har for nyligt udgivet albummet Avrakedabra. Med deres reggae-DNA af jamaicansk oprindelse har gruppen fra Massachusetts frembragt en måde at fusionere pop, rock, country, r&b og hiphop med deres eget brand af reggae, som de kalder “Rockaz”.

Aftenen på Pumpehuset i København vil indholde et hav af bidrag: Vært er Karen Mukupa, man kan opleve en hyldest til Bob Marley for børn, en workshop om Bob Marleys liv og meget mere.

LÆS OGSÅ: Reggaekongen runder 70: Hør ti af Bob Marleys største
Aarhus lørdag den 3. februar

Joseph “Blue” Grant er aftenens hovednavn, der deler scenen med sit eget band Still Kool Band. Grant er en jamaicansk sanger, sangskriver og producer og medbringer også de to artister Atum Shehkem fra Namibia og Ajani fra Jamaica.

One Love Marley Band er fra Aarhus og spiller alle de velkendte Bob Marley-sange tilsat budskaber om kærlighed, respekt og medmenneskelighed.

LÆS OGSÅ: GAFFA-prisen: Og de nominerede er... 

Jimme Acoustic Jam åbner musikfesten som soloartist. DJ Tiger Moth fra Aarhus Combo Vibz vil sørge for, at musikken spiller aftenen lang.

Dørene åbner klokken 20. Line Hassall Thomsen fra Y Aarhus Poetry Club & Sax’n’ Poetry giver en hyldest til Bob Marley, og kunstner Anette Vogel udstiller reggae-inspireret kunst.

Bob Marley blev født 6. februar 1945 og døde af kræft 11. maj 1981, altså kun 36 år gammel.

ANNONCE