Nyhed

Rockband bygger bro mellem musik og kunst

GAFFA.dk - Alt om musik

På lørdag står det alternative rockband Federal Unicorn i spidsen for et stort show, der forsøger at danne bro mellem flere forskellige måder at eksistere på - i kunsten og musikken.

Ambitionsniveauet er højt for det aarhusianske rockband Federal Unicorn, der siden debutalbummet, Come Again fra 2014, har taget tilløb til at bryde igennem til mainstream med blandt andet udtænkte alternative videoproduktioner og intense koncerter.

Nu har frontfigur Robert Jancevich udtænkt rammerne for et større show, der løber af stablen på det aarhusianske spillested Radar lørdag aften. Den farverige musiker har tiltrukket en masse frisk talent, ikke kun fra musikkens verden men også fra kunstens, og sammen har Jancevich og hans hær af kreative sjæle udformet showet The Forever Begin Show

Musik, kunst og mobilspil

Aftenen på Radar er inddelt i to afdelinger. Først vil man kunne opleve det københavnske indierock-gruppe Alcabean. Det unge orkester har allerede smagt på hypens søde frugt og er blandt andet blevet nævnt af selveste Rolling Stone Magazine’s anmelderguru David Fricke. Alcabean er i stærk fremgang og har annonceret deres debut-EP Head Down den 16. marts.

Federal Unicorn er aftenens hovednavn og med sig på scenen har de hiphop-duoen Ravi Kumar. Jancevich fotæller, at koncerten vil byde på alt fra teater, gimmicks og en syngende papegøje. Derudover vil publikum kunne opleve visuelle projektioner skabt af den svenske kunstner Mark Vesterlund. Som ekstra feature kan man også få styr på fremtiden, da en sessions med en spåkone indgår i billetprisen. Hun er eftersigende specialist i både håndlæsning og tarotkort.

Musikkalenderen i Aarhus er faktisk forholdsvis fyldt den kommende weekend, og derfor har Jancevich indgået en aftale med Nelson Can, der samme aften spiller på Atlas. Publikum på Atlas sagtens kan nå forbi Radar efter rockkoncerten med trioen og opleve The Forever Begin Show.


Jeg vil skabe noget smukt

Hvor fik du ideen til showet fra?
- Ideen kom både indefra mig selv, og den kom udefra. Det der kom indefra, var en bevidst beslutning, jeg tog, om at se på mit eget potentiale og alt potentialet omkring mig. Fordi jeg ønsker at se, om jeg kan skabe noget smukt. Det andet, det der kom udefra, kom i form af et digt. Han reciterer: "Though we live in a world that dreams of ending/ that always seems about to give in/ something that will not acknowledge conclusion/ insists that we forever begin."

- Jeg ved ikke hvorfor, fortsætter han. Men det satte sig ligesom fast i mig, og jeg lagde en særlig betydning i det, som jeg brugte til at se på andre ting og mit eget liv. Vi har en ultimativ evne til at skabe. Og til at begynde igen og igen. Og om end vi vælger det eller ej, begynder vi altid forfra igen og igen. Indtil vi dør.

Du har samlet en masse perspektiver og skabt et show omkring det. Hvad kan publikum forvente?
- Øjne er mere projektører end modtagere. Vi lever i forskellige virkeligheder. Under alle lagene havde jeg tanken om at tilgå alle de måder, vi eksisterer på i verden. Derfor er showet forudsigeligt. Det er ikke så meget en koncert, selvom musikken naturligvis er i kernen er det, men det er et show. Jeg har tiltrukket en masse talent, og vi har lavet en masse interessant materiale. Vi vil mikse ting, der er langt fra hinanden - både rock og hiphop, det visuelle og auditive - og prøve at se, hvordan de fungerer sammen. På sin vis er det magen til kulturen i dag. Fordi selvom vi kan virke vidt forskellige, er det stadig de samme ting, vi vil have, såsom varme, sex og familie, du ved. Og vejene til at opnå de ting er uendelige. Showet er en fejring af magten til at skabe, vores eksistens enkelthed, sammenholdet. Og det er altsammen holdt sammen af den guddommelige følelse af ikke at vide, hvad der sker næst. Folk vil elske det.

 


ANNONCE