Nyhed

Jack White klar med udgivelsesdato og albumdetaljer

GAFFA.dk – alt om musik

Jack White udgav i torsdags to nye sange, og nu er han klar med udgivelsesdato og detaljer om sit kommende album. Boarding House Reach udkommer 23. marts.

Boarding House Reach bliver Whites tredje soloalbum og opfølgeren til Lazaretto fra 2014. Albummet er ifølge Whites hjemmeside skrevet i en spartansk lejlighed uden nogen form for kontakt til omverdenen. Boarding House Reach spænder over en bred vifte af genrer – fra rock 'n’ roll over electro og funk til punk, hiphop, gospel, blues og country.

LÆS OGSÅ: Hør to nye sange med Jack White

I et interview med skuespilleren Gary Oldman i efteråret 2017 udtalte White følgende om sit kommende album:

”Jeg har indspillet i New York, Los Angeles og Nashville. Jeg har aldrig indspillet i New York eller LA før. Jeg prøvede at tage nogle nye steder hen og møde musikere, jeg aldrig har mødt før. Det er god musik, man kan lave havearbejde til, eller lægge tag til, eller, du ved, ”Knivstikkeri-i-en-baggård-musik”. Jeg prøver at finde på aktiviteter, som ingen har skrevet sange til endnu.”

LÆS OGSÅ: Roskilde-aktuelle David Byrne annoncerer nyt album – se ny musikvideo

Boarding House Reach har Jack White på vokal, synthesizer, akustisk og elektrisk guitar, trommer og orgel. White bakkes op af et lineup af musikere, der indbefatter trommeslager Louis Cato (Beyoncé, Q-Tip, John Legend), bassisterne Charlotte Kemp Muhl (The Ghost of a Saber Tooth Tiger) og NeonPhoenix (Kanye West, Lil Wayne, Jay-Z), keyboardspillerne DJ Harrison, Anthony "Brew" Brewster (Fishbone, The Untouchables), Neal Evans (Soulive, Talib Kweli, John Scofield) og Quincy McCrary (Unknown Mortal Orchestra, Pitbull), perkussionisterne Bobby Allende (David Byrne) og Justin Porée (Ozomatli) og korsangerinderne Ann & Regina McCrary fra Nashvilles gospeltrio The McCrary Sisters.

Derudover bidrager flere af Whites mangeårige samarbejdspartnere som trommeslagerne Daru Jones (Nas, Talib Kweli) og Carla Azar (Autolux, Depeche Mode, Doyle Bramhall II). Sanger og sangskriver C.W. Stoneking er også at finde på albummet, hvor han medvirker med spoken words på sangen "Abulia and Akrasia". Den danske pedal-steel-guitarist Maggie Björklund, som bidrog til Jack Whites to første soloalbum, er dog ikke med denne gang.

LÆS OGSÅ: GAFFA Sessions på Roskilde – seje kvinder giver ikke en fuck

Albummet er produceret af Jack White og indspillet i Third Man Studio i Nashville, Sear Sound i New York City og i Capitol Studios i Los Angeles. Det er mikset af Bill Skibbe, Joshua V. Smith og White i Third Man Studio i Nashville.

Jack White følger udgivelsen op med en amerikansk turné i maj og begyndelsen af juni, men herefter er hans kalender ledig, og det kunne da være spændende at se ham på en dansk scene – måske på Roskilde Festival, hvor han både har spillet i 2012 og 2014, sidstnævnte som erstatning for Drake, samt i 2002 med The White Stripes og i 2006 med The Raconteurs.

Kort før jul offentliggjorde Jack White et lydklip med smagsprøver på hele albummet – hør det her.

Tracklisten er som følger:

1. Connected By Love
2. Why Walk A Dog?
3. Corporation
4. Abulia and Akrasia
5. Hypermisophoniac
6. Ice Station Zebra
7. Over and Over and Over
8. Everything You've Ever Learned
9. Respect Commander
10. Ezmerelda Steals The Show
11. Get In The Mind Shaft
12. What's Done Is Done
13. Humoresque

GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen var forholdsvis tilfreds med forgængeren Lazaretto, som han tildelte fire stjerner med blandt andet følgende ord: "Alt i alt er Lazaretto et flot eksekveret miskmask af Whites forkærlighed til den traditionelle følte folkemusik og den mere iltre og motoriske garagerock fra fødebyen Detroit, men der mangler godt nok lidt af den spontanitet, der gjorde forgængeren Blunderbuss til en øjeblikkelig klassiker." Læs hele anmeldelsen her.

Varm op med den flotte video til singleforløberen "Connected By Love":

 

ANNONCE