Nyhed

Guitareffekten "Pussy Melter" trukket tilbage efter sexisme-anklager

GAFFA.dk – Alt om musik

Japanese Breakfast, Braids med flere kritiserer den sexistiske "Pussy Melter" guitar-effekt. Firmaet bag, aarhusianske TC Electronic, har nu fjernet Steel Panther-samarbejdet fra sin app og hjemmeside.

TC Electronic har samtidig udtalt sig skriftligt til MusicRadar omkring sagen:

"Det er blevet klart, at en række mennesker er blevet fornærmet af titlen og beskrivelsen af et delay TonePrint, som vi skabte for over et år siden med Steel Panthers Satchel. Steel Panther er et amerikansk komedie-glam metal-band fra Los Angeles, Californien, især kendt for deres profane og humoristiske tekster, samt deres overdrevne personligheder på scenen, der genskaber den stereotype 1980'ers glammetal-livsstil (fra Wikipedia). Det har aldrig været vores hensigt at fornærme nogen. Vi erkender, at materialet var upassende, og vi har fjernet den pågældende TonePrint fra appen, og vi vil tage den ned fra vores hjemmeside så hurtigt som muligt. Vi undskylder oprigtigt."


LÆS OGSÅ: Steel Penther og aarhusiansk pedal-producent beskyldt for sexisme

TC Electronic er et dansk lydfirma, der har eksisteret siden 1976 og har hovedkontor i Risskov ved Aarhus. Steel Panther er kendt for sange som "Gloryhole", "Fat Girl" og "It Will Not Suck Himself." I YouTube-videoen fra marts 2017, hvor han introducerede effekten, forklarede Satchel, at han fik tilladelse til at "kalde den noget, han ønskede". Pitchfork har forgæves forsøgt at få kommentarer fra Steel Panther og TC Electronic, og GAFFA har heller ikke kunnet få TC Electronic i tale.


Se musikvideoen til "Death to All But Metal" (2009) her:

ANNONCE