Nyhed

Steel Panther og aarhusiansk pedal-producent beskyldt for sexisme

GAFFA.dk – Alt om musik

Glam-bandet Steel Panther kritiseres for deres nye guitareffektpedal Pussy Melter.

Steel Panther er blevet kritiseret meget, efter at gruppen har indgået et samarbejde med en pedalproducent for at skabe en "sexistisk" guitareffekt.

Los Angeles-gruppens guitarist Satchel har slået sig sammen med den Aarhus-baserede, verdensomspændende guitareffektproducer TC Electronic for at skabe guitareffekten "Pussy Melter".


En beskrivelse på virksomhedens hjemmeside lyder: "Da vi mødtes med Steel Panthers åh-så-ydmyge guitarist, havde han kun en betingelse: At tonen er så våd som damerne på første række."

LÆS OGSÅ: Steel Panther er pik & patter på højt niveau

Men effekten er blevet mødt af kritikere, der har omtalt den "sexistisk". Den amerikanske guitarist Jessica Fennelly kræver, at TC Electronic fjerner produktet med beskrivelsen "offensiv" og "åbenlyst sexistisk," skriver NME.


Også bandet Braid er meget kritisk på Twitter og bakker en underskriftindsamling op mod TC Electronics beskrivelse af pedalen:


Herunder skriver kunstneren Japanese Breakfast, at "dette er fucking kvalmende". Andre ser dog pedalen som et humoristisk led i Steel Panthers velkendte parodi på 80'er-metal.

Hverken Steel Panther og TC Electronic har endnu reageret på kontroversen. GAFFA har forsøgt at kontakte TC Electronic, men er kun blevet mødt af en engelsktalende telefonsvarer.

Se musikvideoen til "Community Property" (2009) her:

ANNONCE