Nyhed

Snow Patrol er tilbage

GAFFA.dk - alt om musik

Den populære pop-rock-gruppe Snow Patrol vender tilbage efter syv års pause. Se teaservideoen ovenfor.

Det sker med et spritnyt album klar til verden den 25. maj under titlen "Wilderness". Det bliver det første, vi har hørt til gruppens virke, siden det seneste album "Fallen Empires" blev sluppet i 2011.

Annonceringen sker med en særdeles iøjnefaldende teaser-video, der balancerer i en komposition imellem frontmand Gary Lightbody ude i rummet og en række velorkestrerede dansere i en for Snow Patrol genkendelig stilren neon-lyssætning. Velovervejet flot, hvis man kan sige det sådan.  


Den oprindeligt nordirske gruppe har siden slutningen af 90'erne og starten af 00'erne bevæget sig i omegnen af indie-poppen med rod i navne som Belle & Sebastian og Mogwai, og har sidenhen i Coldplaysk ånd bevæget sig støt og roligt i retning af en lyd, der i sin primære form var mere stadionrock-venlig. Deres omdømme betragtet var dette et klogt træk, da deres egentlige popularitet først for alvor begyndte at spire med deres tredje studiealbum "Eyes Open" fra 2006 med det senere mega-hit "Chasing Cars", som i dag har over en kvart milliard streams på Spotify.

Gennembruddet affødte bl.a. en verdensturné sammen med U2, hvilket i den grad cementerede den pop-rockede lyd i stadionets gradiositet. Succesen har virket tiltrængt, da bandets interne uenigheder havde været evident indtil da og resulterede i, at det eneste oprindelige medlem, der nu er en kvintet, egentlig er Lightbody, efter at medstifter Mark McClellan forlod gruppen i 2005, lige inden musikbranchen for alvor tog dem til sig.

Lightbody har udtalt sig om det kommende album: 


"Der er mange typer af vildskab, men jeg tror, at det kan distilleres til to: den moderne tids vildskab, al dens forvirring, ulogik og fremmedgørelse og en mere oprindelig vildskab. Noget primalt, levende og smukt, der taler til vores sande forbundethed, vores lidenskab, vores kærlighed, vores samhørighed med den natur, der omgiver os. Det er den slags vildskab, det her album handler om. Tabet af det. Forsøget på at genopbygge det, at huske det".

Med de ord kan du gå på weekend og tænke over din vildskabs tilstand.  

ANNONCE