Nyhed

Musikere raser efter Donald Trumps grove udtalelser om Californiens skovbrande

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Donald Trump er atter i sigtekornet efter sine "hjerteløse" udtalelser om de californiske skovbrande, der blandt andet har fået en række musikere til at sige fra.

Donald Trump er ikke kendt for at holde tilbage, hvad angår (dumme) udtalelser på sin Twitter-konto – og dette på trods af, at de ofte forvilder ham ud i en shitstorm på de sociale medier. Forleden måtte han igen se sig upopulær efter sine udtalelser om de voldsomme brande, der i øjeblikket påvirker Californien. Her var Katy Perry, Rod Stewart og Neil Young i blandt dem, der vendte sig mod præsidenten, beretter NME.

Brandene har indtil videre kostet 11 mennesker livet, og over 52.000 er blevet evakueret. Mens mange skyder skylden for brandene på klimaændringerne, skriver Trump i sit omtalte tweet, at der "ingen grund" er til de massive brande, ud over at skovforvaltningen er dårlig. Deruodver truer han med at fjerne midler fra dem, der beskæftiger sig med branden, hvis ikke de "afhjælper" situationen. Og det var netop denne udtalelse, der fik stjernene til at råbe op.


LÆS OGSÅ: FORBUD: Trump må IKKE længere spille Rihanna

Katy Perry responderer med et tweet. Her skriver hun: "Dette er et helt hjerteløst svar. Der er ikke engang politik involveret. Det er bare gode amerikanske familier, der mister sine hjem og evakueres, mens du tweeter".

Artiklen fortsætter under billedet


... Det samme gør Rod Stewart: "Californien har brug for ord med støtte og opmuntring, ikke trusler eller fingerpegninger og beskyldninger."


Artiklen fortsætter under billedet


LÆS OGSÅ: Pharrell pudser advokat på Trump – spillede "Happy" efter masseskyderi

Også en række berømtheder er blevet ramt i katastrofen – heriblandt Neil Young, der, via sin hjemmeside, meldte sin uenighed med præsidentens udtalelse. Her skriver han: "Vi er sårbare på grund af klimaændringer; de ekstreme vejrforhold og vores udvidede tørke er en del af det", og fortsætter: "Brandmænd har aldrig set noget som dette i deres liv. Jeg har hørt det sagt utallige gange i de sidste to dage, og jeg har tidligere mistet mit hjem til en California-brand, nu en anden."

ANNONCE