Nyhed

Tre internationale legender fuldender programmet til Jelling

GAFFA.dk - Alt om musik

ZZ Top, The Pretenders og The Mavericks tilføjes til Jelling Musikfestival, der samtidigt løfter sløret for det endelige program og spilletider.

I sidste uge offentliggjorde Jelling Musikfestival den fremadstormende engelske sanger og sangskriver George Ezra – og nu får han følgeskab af blandt andre tre store amerikanske bands: ZZ Top, The Pretenders og The Mavericks. 

Legendariske og langskæggede ZZ Top blev dannet i 1969 – og 15 studiealbums og 30 millioner solgte plader senere er trioen fra Texas stadig i høj kurs og optræder med hits som “La Grange,” “Gimme All Your Loving’,” “Sharp Dressed Man” og “Tush” for fans i hele verden. Bandet, der med et glimt i øjet hævder at have den mest stabile besætning i rockmusikkens historie, markerer deres 50-års jubilæum med en stor Europaturné, der bringer dem forbi Jelling Musikfestival som det eneste sted i Danmark i 2019. 


Amerikanske Chrissie Hynde var en af de første sangerinder, der stillede sig i front for et rockband, da hun dannede The Pretenders i 1978. Bandets kæmpehit "Brass In Pocket" toppede alle hitlister, da den udkom i 1980 og blev siden introduceret til det unge publikum i Scarlett Johannsons karaokescene i filmen "Lost In Translation". Bandet hittede senere med sange som "Don’t Get Me Wrong" og balladen "I’ll Stand by You". Chrissie Hyndes intense og rebelske stil har inspireret mange, og i dag hyldes hun ofte for at have banet vejen for mange andre kvindelige musikere. The Pretenders udgav i 2016 albummet Alone (produceret af Dan Auerbach fra The Black Keys) og gæster Jelling Musikfestival som et led i en stor europaturné.

Floridabandet The Mavericks blev dannet i 1989 og har hittet med sange som "Dance The Night Away" og "What A Crying Shame". Gennem 90’erne opnåede de flotte hitlisteplaceringer og modtog en amerikansk Grammy. Efter en pause i 00’erne blev bandet samlet igen i 2012 og har siden opbygget et ry som et stærkt liveband. Således lagde de sidste år Tønder Festival ned med deres helt særlige blanding af 60’er-pop, blues, country og mexicansk folkemusik. I 2017 udgav de albummet Brand New Day, der blev nomineret til en amerikansk Grammy.

Jelling Musikfestival er desuden klar med det fulde program og spilletider, hvor blandt andet Nik & Jay, Martin Jensen og Rasmus Walter slutter sig til tidligere offentliggjorte navne som George Ezra, Little Steven and the Disciples of Soul (US), Nephew, Christopher, Phlake, Minds Of 99, L.O.C., TV-2, Gnags og SAVEUS.


Program og spilletider kan kan findes på hjemmesiden.

Jelling Musikfestival finder sted i Kr. Himmelfartsferien, fra onsdag d. 29. maj til og med lørdag d. 1. juni 2019 – og de forventede 35.000 gæster kan opleve over 90 koncerter fordelt på 5 forskellige scener.

ANNONCE