Nyhed

GrimFest 2020 klar med de første navne

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt andet spiller Gypsies deres første koncert i 10 år

Aarhusianske GrimFest har netop offentliggjort de første otte navne til 2020-udgaven af festivalen, nemlig Blaue Blume, Gypsies, Jærv, Kops, Orkestr Parkistanski, Tobias Rahim, Tessa og Verdens Sidste Idé.

Det eksperimenterende rockband Blaue Blume vendte efter to års fravær fra rampelyset tilbage i slutningen af 2019 med deres andet fuldlængde-album, det meget roste Bell of Wool, som GAFFA tildelte fem ud af seks stjerner. 


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Blaue Blume genfinder sig selv – med nyt glimmer

Gypsies er også tilbage, for deres vedkommende efter hele 10 års pause. De giver dog kun én koncert i 2020, og det bliver altså på GrimFest. Gruppen med de senere solister Shaka Loveless og Benjamin Kissi i front spillede tilbage i sidste halvdel af 00'erne et hav af koncerter i ind- og udland, blandt andet som opvarmning for The Fugees, The Game, The Roots og Method Man & Redman, og de udgav to album. Musikken trækker på både hiphop, grime, rock og reggae.

Duoen Jærv alias sanger Amanda Glindvad og keyboardspiller Mathias Pedersen Smidt er aktuelle med deres debutalbum Kriger, der byder på melodisk elektropop med poetiske tekster.


Kops alias den 22-årige soul/pop-sanger og sangskriver Oskar Kops Kronback har blandt andet udgivet singlen ”Salvation”, der blev P3’s Uundgåelige og siden er blevet streamet over 5,5 millioner gange. Kops er også kendt for sit høje energiniveau på en scene.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: 8-bit, bøllehat og et menneskeligt konfettirør

Orkestr Partisanski er et 10 personers stort orkester, der iført høje pelshuer og militærstøvler spiller musik, der kan beskrives som en form for russisk Balkan-rock. Sangene leveres på et bevidst gebrokkent dansk-russisk, og teksterne omhandler et opdigtet Sovjet og glæderne ved ikke-autoritær kommunisme. Bandet har spillet sammen i mange år, og tidligere i år har de udgivet deres debutalbum Borsjtj, Guld og Rubler.


Tobias Rahim startede sin karriere i duoen Camilo & Grande, som hittede med reggaeton-sangene ”Gir dig” og ”Røgsignaler”, og som allerede spillede på Grim i 2014. Nu er Tobias Rahim tilbage på egen hånd, og man kan stadig danse til hans sange.

For et år siden var Tessa stort set ukendt, i dag har hendes fire første singler over 8,8 millioner streams på Spotify. Tessa er en af de mest lovende rappere på den danske scene lige nu, og du kommer til at høre meget mere til hende i 2020.

Kvintetten Verdens Sidste Idé er aarhusiansk indierock med begavede tekster på dansk, og GrimFest beskriver selv gruppen som "et møde mellem Bonderøven, Bowie og Folkeklubben, der sammen har fået et kærlighedsbarn".


Festivalen finder som sædvanlig sted ved Grimhøjgård i Aarhus-forstaden Brabrand, denne gang i dagene 30. juli-1. august.

Billetsalget er i gang på grimfest.dk

LÆS OGSÅ: GrimFest lancerer skaberfestival


Varm op med Gypsies og "Part of Me" fra 2007:

ANNONCE