Nyhed

Danske musikere arrangerer støttekoncert for rockanmelder

GAFFA – alt om musik

Mike Tramp, Johan Olsen med flere hylder den helbredsudfordrede Dr. Rock

Det må siges at høre til de absolutte sjældenheder, at musikere spiller en hyldest- og støttekoncert for en anmelder. Det er ikke desto mindre det, der sker, når en række rockbands og solister 4. september hylder den mangeårige musikkritiker Steffen Jungersen i Amager Bio.

De optrædende er Mike Tramp, Magtens Korridorer-forsanger Johan Olsen, guitaristerne Søren Andersen (Electric Guitars, Glenn Hughes med flere), Knud Møller (Johnny Madsen med flere), det danske bluesband Freddy and the Phantoms, det unge rockband Lucer, sleaze-rockerne Junkyard Drive og Thin Lizzy-hyldestbandet Falling Hazard.

Steffen Jungersen var fra 1989-2013 musikanmelder på BT, men blev afskediget i forbindelse med en sparerunde og har siden været freelancer – blandt andet for BT – og har sit eget website, steffenjungersen.dk. Han har også udgivet to bøger, henholdsvis en samling af udvalgte anmeldelser under titlen Dr. Rock og en bog om sit store idol, Lemmy fra Motörhead, ligesom han har holdt en række foredrag. I sin tid på BT bidrog han også til Politikens Rockleksikon, både i 1997- og 2002-udgaverne, og han er især kendt for sin forkærlighed for rocken, også den hårdere af slagsen.

Imidlertid har den i dag 60-årige Jungersen i de senere år været ramt af en række helbredsproblemer, som har tvunget ham til at indskrænke sit virke og dermed også sat en grænse for hans indtægter.

Idemændene bag koncerten, Mike Tramp og Frederik Schnoor fra Freddy And The Phantoms udtaler:

“Steffen har brugt utallige timer på koncerter og anmeldelser af vores musik – og vi tror, alle musikere, som har oplevet at komme i favntag med hans pen, vil kunne genkende følelsen af at føle sig forstået – uanset om det er med positivt eller negativt fortegn – der er simpelthen en særlig menneskelighed i hans ord, som bare rammer en. Nu er det på tide, at vi en enkelt aften giver lidt igen til den mand, som har dedikeret hele sit liv til rocken.”

Steffen Jungersen er dybt bevæget over interessen:

"Tårerne presser sig på. Uden jeg skal klynke har det vitterlig ikke været nemt at blive revet ned på grund af helbredet i de senere år. Jeg er afsindigt stolt af og ikke så lidt ydmyg over, at nogen vil hylde mig på den måde," siger han.

Billetsalget er startet via Ticketmaster, og overskuddet går ubeskåret til Steffen Jungersen, så han kan fortsætte sit virke som kritiker, forfatter og redaktør for sit eget rocksite.

LÆS OGSÅ: Jungersen: Hvis jeg ikke skriver om det her, så gør ingen

ANNONCE