Nyhed

moi Caprice er tilbage – ny single, video og første koncert i ti år

GAFFA – alt om musik

"Maureen" er på gaden i dag – spiller på Hotel Cecil i oktober

Det danske indiepopband moi Caprice er efter 10 års stilhed klar med en ny single, "Maureen", og en koncert, og de arbejder desuden på et nyt album. Se videoen til "Maureen" nedenfor.

moi Caprice udgav fire anmelderroste album i 2003-2008 og fik adskillige radiohits, heriblandt tre Ugens Uundgåelige på P3 – "Artboy Meets Artgirl", "To the Lighthouse" og "Drama Queen" – samt en række førstepladser på den hedengangne P3-lytterhitliste Det Elektriske Barometer. De turnerede i adskillige lande og optrådte blandt andet to gange på Roskilde Festival. De var flere gange nomineret til Danish Music Awards og modtog i 2007 en Steppeulv som Årets Gruppe.


Efter en singleopsamling i 2009 kastede moi Caprice sig over indspilningerne til deres femte plade, men
processen løb ud i sandet, og musikerne kastede sig over andre projekter. Bandets medlemmer har i de forgange år indspillet og turneret med blandt andet The Mountains, Oh Land, I Got You On Tape, The Late Great Fitzcarraldos og Choir of Young Believers, ligesom forsanger Michael Møller har udgivet to soloplader (det ene udkom allerede i moi Caprice-tiden) og et album med folkemusikgruppen Foreign Lands. Drømmen om at videreføre moi Caprice har dog altid spøgt i baghovedet, fortæller gruppen.

I efteråret 2018 pakkede bandet derfor instrumenterne og drog en uge på ødegård i Sverige. Her genfandt de for alvor den fælles glæde ved at lave musik. De skrev en række nye sange – en af dem, "Maureen", bliver nu bandets første single i 10 år.

Maureen fortsætter den relativt storladne lyd, gruppen er kendt for med Michael Møllers udtryksfulde stemme i fokus, men har en lidt mere groovy rytme end vanligt. Teksten er en hyldest til karakteren Maureen fra den klassiske spaghetti-western Once Upon a Time in the West, som gruppen flere gange tidligere har refereret til. Deres debutalbum hed således Once Upon a Time in the North, mens sangen ”Someone Spent His Life With Her” fra deres sidste studiealbum, We Had Faces Then, var en hyldest til filmens kvindelige hovedrolleindehaver, den ikoniske italienske skuespillerinde Claudia Cardinale.


moi Caprice anno 2019 er tilbage i næsten original besætning: Michael Møller (vokal og synths), Casper Henning Hansen (trommer) og David Brunsgaard (guitar). Bandets oprindelige bassist, Jakob Millung, er nu bosat i Colombia og erstattes af Fridolin Nordsø (The William Blakes, The Mountains med flere), som tidligere producerede bandets anden plade, You Can’t Say No Forever. Desuden er Jakob Funch, som var fast guitarist på bandets sidste turnéer, blevet optaget i bandet.

Kvintetten arbejder i øjeblikket videre på en stor bunke sange, som i løbet af sommeren og efteråret skal færdigproduceres og skæres ned til det længe ventede femte album. Næste single udkommer allerede i sensommeren, og til efteråret kan en del af numrene opleves live, når bandet giver koncert på Hotel Cecil i København.

LÆS OGSÅ: The William Blakes er tilbage med store ambitioner


Koncerten finder sted torsdag 10. oktober – billetsalget begynder fredag 14. juni kl. 10.00.

Se musikvideoen til "Maureen":

ANNONCE