Nyhed

Liss og andre markante musikere optræder til Folkets Klimamarch

GAFFA – alt om musik

Greta Thunberg får selskab af blandt andre Liss og AV AV AV

Når den unge svenske klimaaktivist Greta Thunberg den 25. maj gæster Folkets Klimamarch i København, vil hun få selskab af en række markante meningsdannere og musikere på scenen.

“Vi glæder os til at høre taler fra Connie Hedegaard, Rune Lykkeberg og Anne Lise Marstrand-Jørgensen (henholdsvis formand for grøn tænketank, Informations chefredaktør og forfatter, red.). Derudover vil Liss, Selma Judith, mags, AV AV AV og Whiskeyordnen sørge for marchens musikalske indslag,” udtaler Asta Viktoria Jakobsen, der er medarrangør af marchen.


“Vi er glade og stolte over at være med til klimamarchen for moderjords fremtid,” udtaler Liss om sin optræden.

Både Liss, Selma Judith, mags og AV AV AV spillede på Spot Festival i Aarhus den første weekend i maj, og her vakte især Liss begejstring hos GAFFAs anmelder til deres kun anden koncert i år. Liss udgiver i øvrigt en ny ep i juni, deres første samling af sange i tre år.

LÆS OGSÅ: Liss i egen lyd af kæmpe feel good


Selma Judith og mags er unge sangerinder og sangskrivere på vej frem, mens Whiskeyordnen med egne ord spiller "Worldtheaterjazzfunkrock", og AV AV AV er en efterhånden erfaren elektronikatrio med fire ep'er bag sig.

Udover marchen i København vil Folkets Klimamarch også gå på gaden i Aarhus, Aalborg, Odense, Aabenraa, Roskilde, Hillerød, Sønderborg, Skørping, Rønne og Vejle den 25. maj.

Sidste år gik 15.000 mennesker på gaden i København den 8. september, og arrangørerne bag Folkets Klimamarch håber på, at endnu flere vil deltage under marchen op til Folketingsvalget.

“Det er utroligt vigtigt, at politikerne forstår, hvor vigtigt klimaspørgsmålet er for de danske borgere. Derfor går vi under valgkampen for at skabe størst mulig opmærksomhed,” fortæller medarrangør Asta Viktoria Jakobsen.


Connie Hedegaard, formand for den grønne tænketank Concito og tidligere EU-klimakommissær og klima- og miljøminister, udtaler: “I de næste år skal hensigter i den grad følges op af handling. De næste skridt i klimakampen bliver sværere for de folkevalgte – derfor skal Folkets Klimamarch få dage før to vigtige valg sende et utvetydigt stærkt “KOM SÅ” til politikerne.

Arrangørerne fortæller om stor interesse for Klimamarchen. Begivenheden har mere end 33.000 deltagere og interesserede på Facebook. “Vi håber på at slå rekorden for den største klimademonstration på dansk jord, som var under COP15 i 2009. Det tror vi er muligt,” siger medarrangør Ariel Storm.

Folkets Klimamarch går for:


● En grøn omstilling, som starter umiddelbart efter valget, og som sikrer, at det danske klimaaftryk* halveres i 2030 og går i nul i 2040.

● En grøn omstilling, som bygger på social retfærdighed og medmenneskelighed

● Et Danmark, som sætter mennesker og miljø før økonomisk vækst


● Et Danmark, der viser vejen globalt ved at blive et miljømæssigt bæredygtigt og socialt retfærdigt samfund

● Et Danmark, som internationalt kæmper for at give en større stemme og støtte til de nationer, grupper og individer der er mest sårbare over for klimaforandringerne.

* Klimaaftryk betyder den samlede udledning af drivhusgasser, der er forbundet med Danmarks forbrug. Ud over UNFCCCs (FN-konvention mod klimaforandringer vedtaget i 1992, red.) normale opgørelse over territorielle udledninger inkluderer klimaaftryk skibsfart, flytrafik og drivhusgasser forbundet med importerede varer (tilsvarende fratrukket for eksportvarer).


Arrangørerne af Folkets Klimamarch er en gruppe frivillige borgere, der brænder for at sætte klimaet øverst på dagsordenen ved folketingsvalget.

Varm op med Liss' nye single, "Talk to Me":


ANNONCE