Nyhed

Musik i Lejet klar med internationalt hovednavn – og flere danske kunstnere

GAFFA – alt om musik

Disclosure indtager Tisvildeleje med dj-sæt

Med dagens offentliggørelse tilføjer Musik i Lejet det største hovednavn i festivalens historie: Elektronikaduoen Disclosure, som vil optræde med et dj-sæt. Sammen med de Grammy-nominerede hitmagere offentliggør sommerfestivalen flere yngre danske navne samt veletablerede bands som eksempelvis Laid Back, der i år har 40-års jubilæum.

Disclosure er kendt for sange som "Latch" (featuring Sam Smith), "You & Me" (feauturing Eliza Doolittle) og senest dette års "Talk" (featuring Khalid), og den engelske brødreduo har toppet hitlisterne siden gennembruddet i 2012.


Tre danske hovednavne

Albumaktuelle Hans Philip, også kendt som frontfiguren i hedengangne Ukendt Kunstner, udgav i marts sin første single og kort derefter sit debutalbum Forevigt efter mere end to års total udgivelsestavshed. Albummet har fået fornemme anmeldelser, blandt andet de maksimale seks stjerner i GAFFA. Blandt de få koncerter han har annonceret i år, finder man Musik i Lejet.

LÆS OGSÅ: Enkelt, ufærdigt, gennemført


Karl William har fået stor succes med sin særlige blanding af pop og r&b og modtog i 2016 den prestigefulde P3-Prisen. Fra og med ep-debuten i 2013 har han nu tre ep'er og to album på CV'et.

Synthpop-duoen Laid Back kan i år fejre 40-årsjubilæum og er aktuelle med deres første album i seks år, Healing Feeling. I februar modtog de den fornemme Pionerpris ved uddeling af musikkritikernes Steppeulv-priser.

Fra rap-fænomener til indierock


Flere velkendte, danske navne er blevet føjet til plakaten. Rap-fænomenet Marvelous Mosell henter sin inspiration fra sen-70'ernes og 80’ernes disco, pop og hiphop, og han er som bekendt den bedste danser, så du kan godt pudse danseskoene, hvis du vil forsøge være med. Det albumaktuelle indiepopband Lowly har opnået stor national og international anerkendelse for deres legesyge debutalbum Heba fra 2017 og er nu aktuelle med toeren, Hifalutin. Den erfarne sangerinde og sangskriver Pernille Rosendahl har en fortid i Swan Lee og The Storm og udgav i 2016 sit debutalbum, Dark Bird, som for nylig blev fulgt op af ep'en The Hurt, der begejstrede GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Store, lavmælte sange, der stikker i hjertet

Indie-kvartetten The William Blakes er tilbage med et nyt, Elton John- og Supertramp-inspireret album, 1991, efter en udgivelsespause på fem år. Freja Kirk er med sin soulede pop og store stemme en af de nye lysende stjerner på den danske musikscene. Emil Kruse blander rap med pop og har netop optrådt på Spot Festival. Det samme har det unge talent Hjalte Ross, en ung nordjysk sangskriver, sanger og guitarist, der i samarbejde med blandt andre Pink Floyd- og Nick Drake-producer John Wood har skabt en anmelderrost debutplade.


Billetsalget startede den 1. december og blev udsolgt på få minutter.

Musik i Lejets 11. udgave løber af stablen d. 18. - 20. juli ved stranden i Tisvildeleje.

Festivalen præsenterer hvert år omkring 40 koncerter med artister fra både ind- og udland.


Det samlede line-up:

Disclosure DJ SET x Hans Philip x Phlake x Søren Huss x Yxng Bane (UK) x Ea Kaya x Duckwrth (US) x Laid Back x Av Av Av x Karl William x Selma Judith x Marvelous Mosell x Alex Vargas x Peter Sommer og Tiggerne x Pernille Rosendahl x Reykjavíkurdætur (IS) x Emil Kruse x Alexander Oscar x The Mauskovic Dance Band (NL) x Lowly x Nicklas Sahl x The William Blakes x Artigeardit x Love Shop x Hjalte Ross x Guldimund Freja Kirk

ANNONCE