Nyhed

Fodboldmuseum fjerner Michael Jackson-statue

GAFFA – alt om musik

Manchester National Football Museum har fjernet en statue af det afdøde popikon (ikke den, der er vist på billedet) efter genoplivede anklager om sexmisbrug af børn

For anden gang indenfor de seneste to måneder har en statue af Michael Jackson trukket overskrifter. Først var det voksfiguren i Rødovre Centrum, og nu skriver NME om, at den Michael Jackson-statue, der har stået i Manchester National Football Museum de sidste fire år er blevet fjernet.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Je suis Rødovre Centrum


Dokumentarfilmen Leaving Neverland, hvori de to mænd James Safechuck og Wade Robson anklager den afdøde sanger for at have forgrebet sig på dem seksuelt, da de begge var børn, har britisk premiere i aften. Som reaktion på de anklager, der svirrer om Jacksons navn og person, har National Football Museum (NFM) valgt at fjerne den statue, der i 2009 blev bestilt af Mohammed Al Fayed, den tidligere ejer af fodboldkluppen Fulham F.C. Fayed var en ven af Jackson, og statuen blev bestilt efter sangerens død.

NFM melder dog ud, at statuen gennem flere måneder er blevet planlagt fjernet for at gøre plads til bedre måder at fremstille fodboldens historie på:

”Gennem flere måneder har der været planer undervejs om at fjerne Michael Jackson-statuen som led i vores fortsatte planer om på bedst mulig måde at repræsentere de historier, vi ønsker at fortælle om fodbold,” lyder det fra NFM.


Flere tv- og radiostationer verden over har de seneste dage besluttet at boykotte Jackons musik. Norske NRK overvejede også først at indføre et midlertidigt forbud, men ændrede hurtigt beslutning.

LÆS OGSÅ: Norsk statsradio skifter mening: Dropper Michael Jackson-boykot

Leaving Neverland har dansk præmiere d. 7. marts på filmfestivalen CPH:Dox, og dagen efter kan den ses på DRTV.


ANNONCE