Nyhed

Hør Arcade Fires fulde version af Disney-klassiker

GAFFA – alt om musik

Det kommende Tim Burton-instruerede remake af Disneys Dumbo vil indeholde et cover af ”Baby Mine” spillet af det canadiske rockband

Sidste uge offentliggjorde Arcade Fire en teaser for deres nye single, et cover af sangen ”Baby Mine” fra Disney-filmen Dumbo. Nu kan sangen høres i sin fulde længde, bevidner NME.

LÆS OGSÅ: Arcade Fire fortolker klassisk Disney-sang i kommende film


Bandets sanger og multinstrumentalist Win Butler fortæller, at han altid har haft et særligt forhold til den oprindelige 1941-tegnefilm blandt andet på grund af et familiemedlem og et særligt instrument.

”Der er en scene med et lokomotiv i den oprindelige Dumbo, hvor der bliver brugt et instrument kaldet en ”Sonovox” (en gammel form for talk-box), som min bedstefar Alvino Rey gjorde berømt i 1930’erne. Hver gang jeg så filmen, troede jeg det var ham.”

Hør Arcade Fires version af “Baby Mine” i videoen nedenfor – artiklen fortsætter under videoen:


Foruden bandmedlemmerne i Arcade Fire, der blandt andet indbefatter Butlers kone Regine Chassagne og hans bror Will, bidrager Butlers mor og søn også til ”Baby Mine” med henholdsvis harpe- og triangelspil. Der er med andre ord tale om et regulært familieforetagende. Butler har endda inkluderet en hyldest til sin bedstefar i sangens slutning:

”Jeg vil altid relatere til den sang og tænke på de folk, jeg elsker og er så dyrebare for mig. Lyt efter gæsteoptrædenen fra min bedstefar Alvinos Sonovox i slutningen af nummeret” fortæller musikeren. Bandmedlem Regine Chassagne fortæller, at historien i Dumbo er en historie, der kræver genfortælling disse tider, hvor folk verden over stadig forsøger at acceptere og fejre, hvem de er.  

Dumbo får amerikansk premiere 29. marts 2019. Filmen er instrueret af Tim Burton og har blandt andre Colin Farrell, Michael Keaton og Danny DeVito på rollelisten.


Arcade Fire optrådte på sidste års Haven Festival og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Indtrædelsen i kollektivismen

ANNONCE