Nyhed

Katy Perry anker dom i “Dark Horse” plagiat-sag

GAFFA.dk – alt om musik

Popstjernen har anmodet om en ny retssag i plagiat-sagen

Verdensstjernen Katy Perry og sangskriverne til kæmpehittet “Dark Horse” har anket afgørelsen, der kendte dem skyldige i at have kopieret beatet fra Marcus Grays (kendt som Flame) “Joyful Noise”, en kristen rap-sang fra 2008. 

Perry og hendes hold ankede sagen den 9. oktober, hvor de anmodede retten om at underkende dommen og give dem en ny retssag. Katy Perrys hold har beskrevet den originale dom som et “alvorligt justitsmord”, ifølge NME.

“De fejlagtige afgørelser i denne sag og den præcedens, der dannes heraf, medfører alvorlig skade på skabere af musik og på hele musikindustrien”, står der i Katy Perrys udtalelse.

LÆS OGSÅ: Medvirkende i "Teenage Dream"-video beskylder Katy Perry for sexchikane

Sangerinden og hendes sangskrivere hævder, at Grays sang ikke var kendt nok til, at de skulle have hørt den og kopieret den:

“Ingen fornuftig fakta-tjekker ville konkludere, at “Joyful Noise” var velkendt nok til, at det kunne udledes, at de anklagede havde hørt den, især ikke i denne digitale tidsalder med indholdsoverflod, hvor milliarder af videoer og sange er tilgængelige for brugere med trillioner af streams.”

I juli måned blev Katy Perry og hendes sangskrivere beordret til at betale to millioner pund i erstatning til den kristne rapper Marcus Gray for plagiering af “Joyful Noise”.

Efter sagens afgørelse fordømte Katy Perry og hendes hold dommen og beskrev det som en “parodi på retfærdighed” og sagde, at sangene ikke havde nogle “betydelige ligheder”. 

Vurdér selv sangenes ligheder herunder.

ANNONCE