Nyhed

Mærkelig stemning – det her interview mislykkes fra start til slut

GAFFA.dk – alt om musik

Vi ser tilbage på et af musikhistoriens mere underholdende øjeblikke

Igennem 1980'erne og 90'erne skabte de stadig aktive skotske The Jesus And Mary Chain sig et stort navn med sin post-punk og alternative rock. De er igennem årene blevet sammenlignet med bands som Sex Pistols, The Stooges og The Velvet Underground. Men de var også berygtede for både at være vanskelige i interviewsituationer såvel som at tale utrolig grimt om bands, som de blev sammenlignet med. I starten af deres karriere kom det dog ofte som en mindre sjov overraskelse for intervieweren.

Bandet udgav sit, i dag, legendariske debutalbum Psychocandy 1985, og året efter stillede de op til et interview i belgisk tv. Ud over at sanger Jim Reid generelt virker negativ og i løbet af interviewet håner store navne som Sex Pistols og Joy Division (som han helst ikke engang vil tale om, fordi de er så dårlige), sker der noget endnu mere mærkeligt.


Bobby Gillespie, som var trommeslager i The Jesus And Mary Chain og senere blev sanger i Primal Scream, begynder midt i et spørgsmål at snave med en ukendt kvinde, som sidder ved siden af ham i sofaen. Hverken Jim Reid eller bassist Douglas Hart bekymrer sig om kysseriet, men intervieweren har det lidt sværere. For ikke at tale om den stakkels kameramand. Der bliver derfor taget en hel del næroptagelser af Jim Reid i stedet for.

The Jesus & Mary Chain kan opleves i Den Grå Hal på Christiania 17. februar 2021, hvor de spiller deres klassiske 1987-album Darklands i sin helhed, og koncerten har længe været udsolgt.

LÆS OGSÅ: Machine Gun Kelly til GAFFA: "Du må være motherfucking sindssyg!"


Se interviewet her:

Jim Reid udtaler senere i et interview om ovenstående klip:


”Jeg hader det klip. Det der skete i det her show var, at nogen sagde til os, at denne her fyr er en kæmpe Joy Division fan, så ligegyldigt hvad I gør, så lad være med at sige noget dårligt om Joy Division. Selvfølgelig var det som at blafre med et rødt flag foran en tyr med os. Jeg havde ingen idé om at nogen ville se det og slet ikke i dag, men det fortsætter tilsyneladende i det uendelige. Nu er tilfældet, at Joy Divison var og stadig er et af mine favoritbands.”

ANNONCE