Nyhed

Kurt Cobains sidste hjem til salg

GAFFA.dk – alt om musik

Prisen for huset i Seattle, Washington er 51 millioner kroner

Adressen 171 Lake Washington Boulevard East, Seattle har længe været det geografiske omdrejningspunkt for et af musikhistoriens mest sagnomspundne og omtalte dødsfald. Kurt Cobains selvmord den 5. april 1994 og den efterfølgende medieopmærksomhed samt de mange konspirationsteorier (Courtney Love, anyone?) kræver næppe en længere introduktion, og nu kan du – sådan da – blive en del af fortællingen. I hvert fald hvis du er mangemillionær og samtidig er på udkig efter et luksuriøst, 762 kvadrameter stort hus i det nordlige USA. 

LÆS OGSÅ: PÅ MED FOLIEHATTEN: 10 skøre konspirationsteorier fra musikkens verden


Ægteparret Kurt Cobain og Courtney Loves ejendom, som altså skulle blive der, hvor Cobain tog sit eget liv med et jagtgevær, er nu nemlig til salg for 7,5 millioner dollars, svarende til godt og vel 51 millioner danske kroner. Love solgte ejendommen til en fond i 1997, tre år efter Nirvana-frontmandens død, og nu kan den altså findes på ejendommægleren Ewing and Clarks hjemmeside.

På hjemmesiden bliver der ikke vist billeder fra ejendommens interiør, men det ydre er heller ikke noget at kimse ad. Her kan man se et stort, frodigt græsareal med anløb til en lille dam samt en balkon med havudsigt. Desuden fremgår det, at huset har fire soveværelser, fire badeværelser og en vinkælder.

Det 117 år gamle hus bliver på ejendomsopslaget desuden beskrevet som en "once-in-a-lifetime-mulighed":


"Bygget i 1902 og med store vinduer, murstensvægge og i Queen Anne-stil (engelsk arkitekturretning fra begyndelsen af 1700-tallet, red), men komplet opdateret. (...) Udsigt til haver, Lake Washington og Cascade (bydel i Seattle, red.). Et stenkast fra søen, travlheden i Madison Park og blot 15 minutter fra downtown." 

ANNONCE