Nyhed

Carl-Prisen – og vinderne er...

GAFFA.dk – alt om musik

Jada, Claus Hempler og Hanne Boel blandt årets prismodtagerne

Sangskriverpriserne Carl-Prisen er netop blevet uddelt for ottende gang, denne gang på Axelborg i København, og nu kan vi bringe den fulde liste over vinderne af den prestigefyldte pris.

Fire nominerede modtager hele to priser. Claus Hempler bliver årets komponist inden for rock og årets tekstforfatter, sangskriver-teamet bag Jada bliver årets komponist(er) inden for pop og vinder årets sang med “Lonely”, Ginne Marker er årets talent og årets komponist inden for jazz, og Vera (William Asingh) og Mads Koch modtager prisen for årets mest spillede sang med “Paris” og årets producer(e).

Endelig modtager Hanne Boel æresprisen for sit 40 år lange virke på den danske og internationale musikscene, og de 30.000 kroner, som følger med æresprisen, gav hun videre til en ung kunstner efter eget valg, i Boels tilfælde den fremadstromende danske sanger og sangskriver M. Rexen. Rexen har allerede har markeret sig stærkt i de senere år, blandt andet med en optræden på Roskilde Festival og to album på under to år – det tredje er lige om hjørnet.

LÆS OGSÅ: M. REXEN-INTERVIEW: Rejsen til det indre rige

Formanden for de danske musikforlæggerne, Ole Dreyer, udtaler i forbindelse med dagens prisuddeling:

"Carl-Prisen viser igen, hvor stor og bred talentmassen er i Danmark. I dag hyldede vi de allerbedste, en elite af danske sangskrivere, tekstforfattere og komponister, der udstikker en retning frem. Feltet var præget af meget høj kvalitet, med navne, der vil komme til at præge dansk musikliv og vores eksportmuligheder de kommende år. Vi vinder internationalt terræn hvert år, og jeg er sikker på, at 2019-årgangen er særligt stærk."

Den fulde vinderliste er som følger:

ÅRETS INTERNATIONALE SUCCES: Lene Dissing & Peter Bjørnskov ÅRETS PRODUCER: William Asingh & Mads Koch Kjærgaard
ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST - Stort ensemble: Simon Steen-Andersen
ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST - Lille ensemble: Martin Stauning
ÅRETS KOMPONIST SCORE: SØS Gunver Ryberg
ÅRETS TEKSTFORFATTER: Claus Hempler
ÅRETS KOMPONIST BØRN: Marie Keis Uhre, Daniel Fält og Katinka
ÅRETS KOMPONIST ROOTS: Eliel Lazo
ÅRETS KOMPONIST POP: ​Emilie Molsted Nørgaard, Morten Winther Nielsen, Niels Kirk, Jonas Bark, Awinbeh Ayagiba, Malthe Rostrup, (JADA).
ÅRETS MEST SPILLEDE SANG: Lord Siva & Vera "Paris"
ÅRETS TALENT: Ginne Marker
ÅRETS KOMPONIST ROCK: Claus Hempler
ÅRETS KOMPONIST JAZZ: Ginne Marker
ÅRETS SANG: JADA "Lonely
MUSIKFORLÆGGERNES ÆRESPRIS: Hanne Boel

Carl-Prisen arrangeres af Musikforlæggerne for Koda Kultur​. Carl Prisen-anno 2020 blev afholdt i Axelborg Salen i København og er desuden støttet af Tuborgfondet.

Læs en reportage fra showet her

ANNONCE