Nyhed

Musikanmelder har hovedrollen i Wangels nye video

GAFFA.dk – alt om musik

Han blev dog ikke castet på grund af sit anmelderjob.

Wangel er aktuel med musikvideoen til sangen "Emotion Pill" fra sit andet album Reasons. I den sort-hvide video, som du kan se nedenfor, følger man en midaldrende, gråskægget og sortklædt mand gå rundt i et sommerhus og et landskab. Herren er den mangeårige musikanmelder Henrik Queitsch, især kendt fra Ekstra Bladet, og hvordan er han så havnet i videoen?

– Jeg har faktisk ikke set videoen endnu, fortæller Queitsch. – Jeg er kommet med, fordi jeg står i et castingbureau. Jeg synes, det er meget sjovt at lave sådan nogle ting, men ni ud af ti tilbud siger jeg nej tak til, især hvis det er reklamer, men de spurgte pænt og insisterede på, at det skulle være mig. Videoen er optaget i Nordsjælland. Instruktøren Christina Amundsens sekretær skrev til mig, og der er ingen tvivl om, at jeg er kommet med på grund af min skønne krop, haha, for de vidste ikke, at jeg også var anmelder, og det sagde jeg heller ikke. Det er lang tid siden, videoen blev indspillet, og jeg troede faktisk, den var blevet kasseret. Jeg har også været med i en Alt-J-video, som blev superflot, og hvor Iggy Pop er speaker, så jeg har næsten arbejdet sammen med Iggy Pop. 


LÆS OGSÅ: Alt-J er klar med blodig video filmet i Hareskoven – med Iggy Pop som fortæller

Hvad synes du egentlig om Wangels musik?

– Det er jo stemningsfuld musik, men det er nu ikke noget, jeg har lyttet supermeget til. Men jeg kan godt forestille mig, at det vil gøre sig godt i en video.

Wangel: Der er lidt Knausgård over Queitsch


Vi har også talt med Peter Wangel om, hvad der har været inspiration til sangen "Emotion Pill".


– Teksten tager udgangspunkt i mit eget liv og den måde, jeg er på. Jeg tror på, at man skal være sig selv og turde vise sine dårlige sider også. Jeg tager lidt pis på det i nummeret her, og der forekommer også ironi. Dog bunder det i noget reelt – at jeg nok ikke altid er den nemmeste at være kæreste med, siger Wangel og fortsætter:

– Jeg skrev sangens skitse på klaver. Kasper (Ejlerskov Leonhardt, red.), som er producer, var vild med ideen, fordi han altid har drømt om at lave en sang med det beat. Han var meget inspireret af “Umbrella” af Rihanna og Jay-Z, da han producerede nummeret.

Hvad går du ellers og laver for tiden?

– Der er ikke sket så meget de sidste par måneder. Jeg har været på barsel med min søn, men vi går i gang med ny musik i april. Jeg tror, 2018 bliver et spændende år for os. Vi har lige fået ny booker – Birdseye Agency – og vi har netop fået en henvendelse fra udlandet om et spændende projekt. Vi har nogle koncerter i løbet af sommeren, men kun Fanø Vesterland er offentliggjort.


Hvad synes du om Henrik Queitschs ageren i videoen?

– Jeg synes, han har et cool look. Jeg plejer at være med inde over vores videoer, men denne her har jeg ingenting haft med at gøre. Jeg troede, han var en random norsk mand. Der er lidt Karl Ove Knausgård over ham og stemningen i videoen. 

 


 

ANNONCE