Nyhed

Tove Lo får sin første filmrolle

GAFFA.dk – alt om musik

Den svenske verdensstjerne Tove Lo skal nu op på det hvide lærred i en nyindspilning af den svenske klassiker Utvandarna, siger pressemeddelelse.

Siden gennembruddet i 2013 med hitsinglen ”Habits (Stay High)” har den flerdobbelte svensk Grammis-vindende og amerikansk Grammy-nominerede sanger taget musikverdenen med storm. Nu skal hun sammen med blandt andre Lisa Carlehed og Gustaf Skarsgård give Vilhelm Mobergs klassiker nyt liv. Filmen forventes at have præmiere til julen 2021. Tove Lo kommer til at spille Ulrika i Västergöhl.

Hun udtaler i pressemeddelelsen: ”Ulrika er for mig en utrolig stærk karakter, der står op for sig selv og nægter at blive trampet på. Det er en stor ære at spille hende! Jeg er selvfølgelig supernervøs, alt føles helt nyt, og det er meget spændende.”


”Det er et imponerende og utroligt stærkt ensemble at arbejde med, hvor Tove Lo vil bidrage med en fantastisk dimension i hendes fortolkning af Ulrika”, siger instruktør Erik Poppe i den samme pressemeddelelse og fortsætter:

”Ulrika er en af ​​de mest engagerende figurer i Mobergs romanserie, og Tove Lo har virkelig fanget nuancerne, der gør Ulrika så kontrastrig. For mig er der en stor del af historien om Emigranterne i forholdet mellem de kvindelige karakterer, som aldrig tidligere er blevet skildret så intenst.”

Det er ikke første gang, Ulrika i Västergöhl bliver portrætteret af en berømt sanger. I Jan Troells filmversion fra 1971 gav Monica Zetterlund en anerkendt fortolkning af rollen. Når Mobergs klassiker nu får nyt liv på den hvide lærred, investeres der stort fra SF Studios.


Fredrik Wikström Nicastro, producent på SF Studios, siger: ”Romanen er en tidløs historie om kærlighed, sorg, eventyr og det, vi kalder hjem. Den er konstant aktuel, og vi ville ikke yde bøgerne retfærdighed uden målet om at blive årets svenske blockbuster-film. Publikum vil opleve Kristinas og Karl-Oskars kærlighed og kamp, ​​når de påbegynder deres storslåede rejse mod en ny start i Amerika. Ulrika har en central rolle i historien, og jeg er overbevist om, at Tove Lo vil levere en uforglemmelig fortolkning af denne fantastiske karakter.”

LÆS OGSÅ: Tove Lo udgiver to nye sange – skrevet med Billie Eilishs bror

Optagelsen, som er planlagt til hovedsageligt at finde sted i Tjekkiet, begynder til september i Götaland.


ANNONCE