Nyhed

A Colossal Weekend vender tilbage – med blandt andre Mudhoney

GAFFA.dk – alt om musik

A Colossal Weekend er atter tilbage, når festivalen løber af stablen fra den 1-3. oktober. De første navne er offentliggjort.

For femte år i streg inviterer den genreudfordrende festival A Colossal Weekend publikum til en weekend i mørket – et mørke, der vil udspille sig på Vesterbro, hvor Vega vil agere omdrejningspunkt.

Årets udgave a A Colossal Weekend er udvidet med én dag, så programmet nu strækker sig over tre dage. Festivalen, som arrangeres af Vegas bookere og agenturet Colossal, har i dag offentliggjort de første navne til plakaten, herunder Mudhoney, Vi som älskade varandra så mycket, Neánder og Aiden Baker i forskellige afskygninger.


Mudhoney fra Seattle er et alternativt rockband, som blev dannet tilbage i 1988. Bandet satte deres præg på Seattle-scenens grunge-musik i slut-80’erne, og fra og med Mudhoney i 1989 har bandet udgivet ni studiealbum – senest Digital Garbage fra 2018. Musikken er hård og snavset, som de selv beskriver det.  

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Mudhoney: Loppen, København

Også svenske Vi som älskada varandra så mycket er at finde på årets festival. Post-hardcore-bandet arbejder i et mørkt og reflekterende univers, og deres tekster er mørke og sørgmodige, gennemsyret af de mange udfordringer livet stiller én – på godt og på ondt. Den stokholmske sekstet mødtes tilbage i 2012, og de er nu højaktuelle med deres album Det Onda. Det Goda. Det Vackra. Det Fula. fra sidste år.


Tyske Neánder er et relativt ungt band, som mødtes i 2017. Neánder er et instrumentalt metalband, som spiller ambient metal, og som bevæger sig i et lyrikløst og drømmeagtigt univers.

Aiden Baker fra USA er også på plakaten i år. Han kommer både som soloartist og med sine bands Nadja og Noplace Trio. Aiden Baker har turneret med flere musikalske projekter – projekter, som spænder fra drone-jazz til spacerock.

Nadja er en duo, der siden 2005 har produceret musik indenfor doom metal-genren. Duoen, som består af Aiden Baker og bassist Leah Buckareff, blander det tunge og mørke udtryk med det mere elektroniske.


Noplace Trio blev dannet i 2017 og består af Aiden Baker, Simon Goff og Thor Harris. Trioen eksperimenter med krydsninger af ambient rock, postrock, jazz, krautrock og elektronisk musik.

Billetsalget er i gang, og billetter kan købes via Vegas hjemmeside og Ticketmaster.

Oversigt over offentliggjorte navne:


Mudhoney (US)
Vi som älskade varandra så mycket (SE)
Neánder (DE)
Aiden Baker (US) – (Nadja + Noplace Trio)

Mudhoney og "Touch Me I'm Sick" – giv det et lyt!

ANNONCE