Nyhed

GrimFest klar med flere bands og solister

GAFFA.dk – alt om musik

Aarhusianske GrimFest har netop offentliggjort otte nye navne til 2020-udgaven af festivalen, nemlig Allan Olsen, Jonah Blacksmith, Calby, William Crighton, Ida Laurberg, Patina, Total Hip Replacement og Zar Paulo

Allan Olsen har udgivet 10 studiealbum som solist, to med trioen Dalton, adskillige liveplader og har mere end 40 års erfaring som turnerende musiker. Olsen er en af landets mest roste sangskrivere og er især kendt for sine historiefortællende sange med tårnhøjt tekstniveau og for sine skarpe kommentarer mellem numrene. Olsen er lovprist som en yderst veloplagt livekunstner, både med band og solo – og det er i sidstnævnte udgave, han kommer på GrimFest.

Jonah Blacksmith spiller folkrock med kraftfuld og nuancerig lyd fra de syv musikere og inspiration fra de to frontfigurer, brødrene Simon og Thomas Alstrups opvækst i Thy. Bandet har deres tredje album på vej og har flere gange fået femstjernede anmeldelser af GAFFA for deres koncerter.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Thy tager teten – lovende live-snigpremiere på næste album

Calby er et alias for Mik Thybo, der både synger, skriver og producerer sine sange. Calbys stil kan bedst beskrives som soul-inspireret indie pop/rock. Al musikken bliver indspillet på gamle spolebåndoptagere og rørmikrofoner for at fange den helt rigtige lyd og stemning. Samtidigt arbejder Calby ud fra dogmet om, at hvis ikke en sang lyder godt med kun tre instrumenter, skal den skrottes. Calby har indtil videre udgivet to singler, "The Everyday Bit" og "Burnout", der allerede er blevet store hits. "The Everyday Bit" var desuden P3's Uundgåelige i uge 35 i 2019.

William Crighton er en to meter høj australsk folk-troubadour med en dyb stemme, der af GrimFest beskrives som "Jack White møder Johnny-Cash". William Crighton er stadig forholdsvis ukendt i Danmark, men et fremadstormende talent "down under". Sidste år optrådte han på Tønder Festival og i pladebutikken Beat på Vesterbro, og han kan også opleves på 1000fryd i Aalborg 26. maj og på Loppen i København 27. maj.

Ida Laurbergs debutsingle "Puppy Dog Eyes" fra 2016 er allerede blevet streamet mere end 10 millioner (!) gange. Senere er fulgt yderligere tre singler. Hendes sange omhandler altid noget fra hendes virkelige liv, ikke mindst hendes seneste single, ”rip your shirt”, der er en fortælling om en ubehagelig oplevelse, den 19-årige sanger og sangskriver havde med en fyr, hun datede. GAFFA havde i januar Ida Laurberg med i artiklen "De bliver store i 2020".

LÆS OGSÅ: GUIDE: De bliver store i 2020 – Danmark

Patina består af intet mindre end tre trommeslagere, der også synger. Gregers, Mads og Søren er skiftevis bag trommerne og foran mikrofonen, og musikken er yderst dansabel, mens gruppens tekstunivers kredser om hverdagens udfordringer. Sidste år vandt Patina KarriereKanonen, og Alphabeat hyrede dem som opvarmning til deres store koncerter i november – og til deres igangværende vinterturné.

Total Hip Replacements kerne består af syv aarhusianske musikere, der blander reggae, dub, funk og soul med, som navnet antyder, fokus på det dansable og tekster, der hylder fællesskab og plads til forskellighed.

Zar Paulo er et Aarhus-band, som gennem deres dansksprogede tekster fokuserer på det unge menneskes udfordringer i det 21. århundredes resultat-ræs. Musikken trækker på postpunk, artrock og deres hjembys stolte poprock-tradition fra 80'erne og frem.

Festivalen finder som sædvanlig sted ved Grimhøjgård i Aarhus-forstaden Brabrand, denne gang i dagene 30. juli-1. august.

Billetsalget er i gang på grimfest.dk

LÆS OGSÅ: GrimFest lancerer skaberfestival

Varm op med Allan Olsen og klassikeren "Taberens søn":

ANNONCE