Nyhed

Soundgarden fastholder retten til indspilninger efter anklager fra Chris Cornells enke

GAFFA.dk – alt om musik

Striden om rettigheder til efterladte indspilninger fortsætter

Soundgarden har nu afvist anklagerne fra Chris Cornells enke, Vicky Cornell, om at tilbageholde royalties for indspilninger, som Cornell arbejdede på før sin død i 2017. Det skriver Rolling Stone efter at have fået indsigt i sagsakterne.

Anklagen kom frem i december sidste år, da Vicky Cornell sagsøgte forsangerens gamle kollegaer i grunge-bandet Soundgarden og deres manager over rettighederne til syv efterladte Cornell-indspilninger.


Efter Cornells død indvilligede Vicky i at give bandet adgang til optagelserne, så de kunne anvendes på et kommende Soundgarden-album. Der var dog et par betingelser: Bandet skulle holde hende opdateret med markedsføringen af albummet, og de skulle benytte produceren Brendan O’Brien, der har produceret flere af Soundgardens album. Vicky anklagede efterfølgende bandet for ikke at overholde aftalen; for at inddrage andre producere og musikere i indspilningerne og for ikke at være villige til at gennemgå nogen ”godkendelsesproces” i forhold til markedsføringen. Derudover beskyldte hun også bandet for at tilbageholde royalties – ”hundredetusinde af dollars” – forbeholdt hende og Cornell-familien.

Soundgarden fastholder dog nu, at bandet, inklusive Chris Cornell, har arbejdet på sangene i fællesskab i 2015, og derfor har fælles ejendomsret. I forhold til Vickys anklager om at tilbageholde royalties har bandet påpeget, at ingen i øjeblikket bliver betalt på grund af stridighederne.

LÆS OGSÅ: Chris Cornells enke sagsøger Soundgarden


Bandet afviser også Vickys påstand om, at de var ”ufølsomme efter Cornells død” og beskriver, hvordan gruppen først hørte om forsangerens død igennem et opslag på Facebook.

Chris Cornell nåede at udgive seks studiealbum med bandmedlemmerne i Soundgarden inden sin død den 18. maj 2017.

ANNONCE