Nyhed

Deep Purple til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Spiller i Royal Arena til september

Hardrock-veteranerne Deep Purple giver koncert i Royal Arena 29. september.

Deep Purple blev dannet i 1968 og har været stilskabende inden for den tunge rockmusik med især album som Deep Purple In Rock (1970) Machine Head (1972) og livealbummet Made In Japan (1972). De har gennemgået talrige udskiftninger gennem årene og har siden 2002 spillet med den såkaldte Mark VIII-opstilling alias Ian Gillan (sanger), Roger Glover (bas), Ian Paice (trommer), Steve Morse (guitar) og Don Airey (keyboard). Orkestret har gennem årene solgt mere end 100 millioner album.

Bandet annoncerede i december, at de har indspillet et nyt album, deres 21. studiealbum, der forventes at udkomme i år. Bandet tilbragte foråret 2019 i Nashville, Tennessee sammen med producer Bob Ezrin.

Gruppen gav i øvrigt deres første danske koncert på Parkskolen i Taastrup 20. april 1968. Dengang turnerede de dog under navnet Roundabout, men skiftede i løbet af turnéen navn til Deep Purple.

Bandet er i gang med deres The Long Goodbye Tour. Selvom titlen kunne antyde det, er det dog ikke sikkert, at turnéen bliver Deep Purples sidste. Trommeslager og eneste oprindelige medlem Ian Paice udtalte i december 2016 til sitet Heavyworlds, at touren "måske" bliver gruppens "sidste store turné", men at dette ikke er sikkert – "man skal aldrig sige aldrig". Til gengæld lovede han, at turnéen blev "lang", og det må man sige, at den er blevet, da den snart har kørt i tre år.

Deep Purple har allerede besøgt Danmark én gang på The Long Goodbye Tour. Det var i Valby Hallen i november 2017, og GAFFAs anmelder var begejstret.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Vitalt og (ve)modigt farvel

Billetsalget begynder fredag 31. januar kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Se musikvideoen til "Perfect Strangers" fra 1984 – en sang, som Deep Purple spiller på deres igangværende turné:

ANNONCE