Nyhed

Deep Purple klar med ny dato for dansk koncert

GAFFA.dk – alt om musik

Koncerten er udskudt præcis et år

Hardrock-veteranerne Deep Purple giver koncert i Royal Arena 29. september – 2021. Koncerten skulle have fundet sted samme dato i år, men er nu udskudt præcis et år. Koncertarrangøren Live Nation oplyser:

"Koncerten med Deep Purple den 29. september 2020 i Royal Arena udskydes til den 29. september 2021. Sikkerheden for vores artister, fans, og personale er altid vores højeste prioritet, og udskydelsen er planlagt i overensstemmelse hermed. Billetkøbere skal blot beholde den nuværende billet og møde op til koncerten den 29. september 2021."

Der forlyder ikke noget om muligheden for at få refunderet sin billet, hvis den nye dato ikke passer én.

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Hvad har du af muligheder, når din koncert bliver udskudt?

Deep Purple blev dannet i 1968 og har været stilskabende inden for den tunge rockmusik med især album som Deep Purple In Rock (1970) Machine Head (1972) og livealbummet Made In Japan (1972). De har gennemgået talrige udskiftninger gennem årene og har siden 2002 spillet med den såkaldte Mark VIII-opstilling alias Ian Gillan (sanger), Roger Glover (bas), Ian Paice (trommer), Steve Morse (guitar) og Don Airey (keyboard). Orkestret har gennem årene solgt mere end 100 millioner album.

Bandet annoncerede i december, at de har indspillet et nyt album, deres 21. studiealbum. Gruppen tilbragte foråret 2019 i Nashville, Tennessee sammen med producer Bob Ezrin, og resultatet, albummet Whoosh!, udkommer 7. august.

Gruppen gav i øvrigt deres første danske koncert på Parkskolen i Taastrup 20. april 1968. Dengang turnerede de dog under navnet Roundabout, men skiftede i løbet af turnéen navn til Deep Purple.

Bandet var, indtil coronapandemien satte en stopper for det, i gang med deres The Long Goodbye Tour. Selvom titlen kunne antyde det, er det dog ikke sikkert, at turnéen bliver Deep Purples sidste. Trommeslager og eneste oprindelige medlem Ian Paice udtalte i december 2016 til sitet Heavyworlds, at touren "måske" bliver gruppens "sidste store turné", men at dette ikke er sikkert – "man skal aldrig sige aldrig". Til gengæld lovede han, at turnéen blev "lang", og det må man sige, at den er blevet, da den har kørt siden maj 2017.

Deep Purple har allerede besøgt Danmark én gang på The Long Goodbye Tour. Det var i Valby Hallen i november 2017, og GAFFAs anmelder var begejstret.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Vitalt og (ve)modigt farvel

Der er stadig billetter til koncerten via livenation.dk og ticketmaster.dk

Varm op med Deep Purples seneste single "Man Alive", en forløber for albummet Whoosh!:

ANNONCE