Nyhed

Cybergruppe afpresser Elton og Gagas advokatfirma – truer med at dele personlige oplysninger

GAFFA.dk – alt om musik

Hackergruppen kræver 21 millioner dollars for ikke at offentliggøre de personlige informationer.

En hackergruppe ved navnet REvil har fået adgang til en række personlige oplysninger om nogle af musikbranchens største stjerner, heriblandt Elton John, Madonna, Lady Gaga, Nicki Minaj, Bruce Springsteen, Christina Aguilera, Mariah Carey, Barbra Streisand og Mary J. Blige.

REvil har fået fat i oplysningerne efter at have hacket stjernernes advokatfirma, Grubman Shire Meiselas & Sacks (GSMS), der blandt grundlagt af Allen Grubman, advokat med speciale i underholdningsindustrien.

Nu kræver hackergruppen en løsesum på 21 millioner dollars – svarende til knap 144 millioner kroner – for at holde filerne fortrolige. Det oplyser Music Business Worldwide.

LÆS OGSÅ: KARANTÆNE TV: Pernille Rosendahl giver gratis ”take away-koncert”

“Vi har gjort vores klienter og personale opmærksomme på situationen. Vi har tilkaldt verdens bedste eksperter, der specialiserer sig i dette område, og arbejder døgnet rundt for at løse denne situation,” udtaler Allen Grubman.

Ifølge REvil har de helt nøjagtigt fået adgang til 756 gigabyte information, som blandt andet består af musikernes kontrakter og emails. De har allerede delt et screenshot af, hvad der sandsynligvis er Madonnas kontrakt på ”the dark web”, skriver Music Business Worldwide.

REvil har tidligere udført ransomware (hackerangreb, hvor ejeren afpresses til at betale en løsesum) på virksomheder som Travelex, Association of Eating Disorders og Brooks International.

ANNONCE