Nyhed

Opløste Nelson Can søsætter remix-projekt – tilbyder kollegaer økonomisk støtte

GAFFA.dk – alt om musik

Et nyt remix-projekt fra Nelson Can skal fungere som en økonomisk håndsrækning til de mange musikere, der er ramt af den nuværende krise.

Med remix-projektet, der har fået navnet Solo Desire: Remixed Together vil Nelson Can skabe fælles front i den hårdt ramte musikbranche. Projektet indebærer, at andre musikere kan remixe numrene fra Nelson Cans sidste album So Long Desire og få 50 procent af royalties og 50 procent af master fee på eventuelle synkroniseringsaftaler.

Trioen har gjort alle sporene fra So Long Desire frit tilgængelige på deres hjemmeside, og her vil de ligge frem til den 21. maj, hvor der er deadline for at indlevere sit remix.


Selvom bandet officielt er gået i opløsning, så afholder det dem ikke fra at forsøge at skabe en mere lige musikbranche i Danmark og give en håndsrækning til trængte musikere i en tid hårdt ramt af corona:

– Det er vores lille bidrag. Vi håber, at der er nogle musikere derude som kan få en ekstra indtægt både på kort og lang sigt, samtidig med at der kommer nogle interessante remixes ud af det, fortæller bandets tidligere bassist, Signe SigneSigne.

LÆS OGSÅ: Side om side med rockens mastodonter


Bandet forklarer, at alle kan være med, og der er allerede musikere fra flere lande, der har budt ind. Det er også helt op til én selv, hvilken genre man vil pryde numrene med.

– Allerede inden vi lancerede projektet har der har været en overvældende positiv respons fra kollegaer og samarbejdspartnere, fortæller Selina Gin, tidligere forsanger i Nelson Can, og tilføjer:

– Det styrker os i troen på, at vi som musikere også kan hjælpe hinanden i denne svære tid, ved simpelthen bare at dele de ressourcer vi har, som er vores musik og adgang til at kommunikere med hinandens fanbaser. Det koster jo ikke noget at dele, påpeger hun.


Solo Desire: Remixed Together vil blive udgivet den 19. juni 2020 på bandets britiske pladeselskab Alcopop! Records. De første royalty-udbetalinger vil falde i september og december i år.

Sammen med Alcopop! Records sørger Nelson Can desuden både for mastering og PR i Danmark og Storbritannien. 

Du kan læse mere om remix-projektet og tilmelde dig på Nelson Cans hjemmeside.


ANNONCE