Nyhed

Mange nye topplaceringer på hitlisten – især blandt vinylerne

GAFFA.dk – alt om musik

Sebastian topper vinylhitlisten, mens den samlede albumliste har Pop Smoke på førstepladsen

Det er blevet tid til at kigge på de officielle danske hitlister igen, hvor der er meget nyt at finde, især i vinyl-afdelingen. Den topper med Sebastians nye livealbum Live Hele Vejen, der ligger på en 13.-plads på den samlede album-hitliste – en stor fremstorm siden udgivelsen 2. oktober.

LÆS OGSÅ: Solide liveudgaver af sange, der holder hele vejen


På vinyl-andenpladsen finder vi Scarlet Pleasures Garden, der er helt oppe på en sjetteplads på den samlede, og på tredjepladsen Queen & Adam Lamberts Live Around the World – og dermed en stor måned for live-vinyler. Interessant! Alle tre plader er i øvrigt nyheder på listen.

Og så lige et særligt skud ud til vinyl-fjerdepladsen, nemlig doom-metalbandet Katla med det nye Warmongering Luciferians, der trods den tilsyneladende popularitet modtog sig en sjælden 1-stjernet anmeldelse hos GAFFA. Femtepladsen besiddes af Bisse med det corona-inspirerede album Cobid-20, som udkom i maj og har fået ny aktualitet med hans nylige corona-musical af samme navn.

På den samlede album-hitliste er førstepladsen det posthume og eneste studiealbum af rapperen Pop Smoke, der blev skudt og dræbt i februar, på toppen, med titlen Shoot for the Stars, Aim for the Moon. Kesi sidder på andenpladsen med BO4L, og på tredjepladsen 21 Savage & Metro Boomins Savage Mode II – en nyhed – efterfulgt af The Weeknds album fra marts, After Hours, og til endnu en mulig overraskelse for GAFFAs kritiske anmelder, en femteplads til det nye Ude Af Kontrol-album, Uforglemmelig Anderledes Kunst.


LÆS OGSÅ: Ude af Kontrol dunker løs på den dumme

På track-hitlisten er der ikke mange danske artister i denne omgang, dog finder vi ”Solhverv” af Lord Siva på tredjepladsen. Første og andenpladsen er taget af henholdsvis 24kGoldns ”Mood” feat. Iann Dior og Internet Moneys “Lemonade” feat. Don Toliver, NAV og Gunna.

Hør Sebastians livealbum, der topper vinyl-hitlisten, her:

 


p>
ANNONCE