Nyhed

Pink Floyd genudgiver central koncertoptagelse

GAFFA.dk – alt om musik

De progressive rock-legender Pink Floyd udgiver en ny produktion af deres liveperformance fra 1988, Delicate Sound of Thunder, som af mange beskrives som bandets højdepunkt, 20 november.

Udgivelsen ramte oprindeligt gaden samme år, som den blev optaget i 1988, som livealbum, og videooptagelser af koncertserien fulgte året efter. Med numre som “Comfortably Numb”, ”Us and Them” og ”Shine On You Crazy Diamond” er koncerten og liveudgivelsen ofte blevet beskrevet som et af gruppens afgørende øjeblikke.

LÆS OGSÅ: Roger Waters angriber David Gilmour: "Han har blokeret mig"


Som noget nyt udgives hele molevitten dog nu på Blu-Ray, DVD, vinyl og cd med 5.1 surroundsound i et bokssæt, der tilmed inkluderer ni sange, som ikke var med på den originale udgivelse på grund af pladsbegrænsninger.

Det siger måske lidt om albummets monumentalitet, at Delicate Sound of Thunder blev det første album, der blev afspillet i det ydre rum, idet sovjetiske kosmonauter tog det med om bord på Soyuz TM-7. Pink Floyd-medlemmerne David Gilmour og Nick Mason var til stede under missionens fysiske affyring.

Koncertfilmen er fra Nassau Coliseum, Long Island, August 1988 og er instrueret af Wayne Isham.


ANNONCE