Nyhed

Britney Spears får lov at tale i retssag om faderens værgemål

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren er klar til at tage kampen for sin egen frihed op imod sin far

Popfænomenet Britney Spears, der de sidste 13 år været underlagt sin fars juridiske værgemål, ønsker ikke længere, at han skal være hendes værge. Nu skal hun selv tale i retten, torsdag den 23. juni, skriver Variety

Sangerindens offentlige sammenbrud i 2007 resulterede i, at faderen i 2008 blev hendes værge. Efter domsafgørelsen den 11. februar har faderen dog ikke længere råderet over hendes økonomi, men sangeren er stadig ikke helt fri. 

Sangerens advokater har tidligere argumenteret for, at faderen i stedet skulle fungere som med-værge. I november sidste år blev finansvirksomheden Besserment Trust gjort til med-værge, men aftalen er ikke reelt trådt i kraft endnu. 

Til en høring i sagen i tirsdags fremlagde sangerens advokater forskellige forslag og regnskabsspørgsmål, som er relateret til værgemålet. En separat høring for at behandle disse sager finder sted lørdag den 14. juli. I samme omgang blev det i tirsdags også planlagt, at Spears får lov til selv at fortælle om værgemålet den 23. juni.

Sagen om faderens værgemål har fået større og større opmærksomhed over de sidste par år. Først af #FreeBritney-bevægelsen, som blev startet af bekymrede Britney-fans, og yderligere efter premieren på dokumentarfilmen Framing Britney Spears, der gav et indblik i popstjernens liv bag facaden. 

Sangerinden kommenterede dokumentaren knap to måneder efter den havde haft premiere, i et opslag på Instagram: ‘’Jeg så ikke dokumentaren, men fra hvad jeg så af den, blev jeg pinligt berørt over det lys, de har sat mig i... Jeg græd i to uger og ja… Jeg græder stadig nogle gange!!!!’’.

LÆS OGSÅ: Framing Britney Spears: Joken uden en punchline

ANNONCE