Nyhed

Fælles album på vej med Per Vers og Benny Andersen – hør den første sang her

GAFFA.dk - Alt om musik

Den første sang fra projektet er udkommet i dag, på treårsdagen for Benny Andersens død, og er en hyldest til den afdøde digter

Ordsmeden og rapveteranen Per Vers har i dag annonceret, at der er et fælles album på vej med ham selv og forfatteren, digteren og pianisten Benny Andersen. Den første sang fra projektet,  “Sidste omgang”, er udkommet i dag og kan høres længere nede. 

Kort tid før Andersens død indgik de to poeter i et samarbejde, og Andersen nåede at indtale en række digte i studiet hos Per Vers. Rapperen fik Benny Andersens velsignelse til at fortsætte med projektet og til at mixe, matche, producere og komponere det, som han ville, så længe han efterlevede et enkelt krav: “Bare du gør dig umage”. Albummet vil blive præsenteret løbende henover de kommende måneder og byder på en række gæsteoptrædener ‒ blandt andet fra Danmarks Underholdningsorkester.


På “Sidste omgang” skåles der på én gang både vemodigt og saligt for den afdøde digter, der lever videre gennem sine ord og sin kunst. “Lad os skåle i champagne og Henni / for Benny / og de seks årtier han bevægede sin pen i”, rapper Per Vers på hyldestsangen til en af de største forfattere i dansk historie.

Benny Andersen har blandt andet udgivet digtsamlinger, noveller, romaner, essays og børnebøgerne om Snøvsen. Han døde i 2018, i en alder af 88 år, og blev i løbet af sin levetid hædret med blandt andet litteraturprisen De Gyldne Laurbær og sprogprisen Modersmål-Prisen. Per Vers har både udgivet albums og brilleret som freestylerapper. Hans tale-og skrivegaver er blandt andet blevet anerkendt med Modersmål-Prisen og kulturprisen Dan Turéll Medaljen. 

LÆS OGSÅ: Per Vers bliver forvekslet med Benny Andersen 


Hør “Sidste omgang" her:

 


ANNONCE