Nyhed

Historiske Harlem-optagelser på gaden i næste måned

GAFFA - alt om musik

Soundtracket til Grammy-nomineret film udkommer som selvstændigt album

Mens Woodstock-festivalen i upstate New York, august 1969, er gået over i historien, har man ikke hørt meget i eftertiden om Harlem Cultural Festival samme sommer, hvor nogle af tidens største, afroamerikanske kunstnere optrådte ved en række weekendkoncerter i New York-bydelen i den nordlige ende af Manhattan.

Indtil sidste år, hvor musikeren og instruktøren med kunstnernavnet Questlove præsenterede filmen Summer of Soul med en række interessante og inciterende optagelser fra festivalen - inklusive veloplagte optrædener fra blandt andre Nina Simone, Sly & the Family Stone, B.B. King og Gladys Knight & the Pips.


I skrivende stund er filmen nomineret til en Grammy for bedste musikfilm - og nu udkommer soundtracket så som selvstændigt album, på gaden 28. januar via BMG. Her hos GAFFA fik filmen, som har været tilgængelig på Disney+ siden i sommer, fem stjerner og følgende ord med på vejen:

"Summer of Soul byder på øjenvidneberetninger og masser af meningsfuld, kulturel kontekst". For eksempel hører vi, hvordan samme sommers månelanding set fra Harlem mest af alt var et spild af penge. Hvorfor dog rejse til Månen, fremfor at hjælpe de mange der levede i fortvivlende fattigdom?

Når verdenshistorien skal fortælles, sker det indimellem med lovligt store penselstrøg – og så er det unægtelig interessant at dykke ned i samtidige kilder og erfare, hvordan verden rent faktisk så ud for de mennesker, som var til stede. (... )Et eminent tidsbillede, som fortjener en plads på hylden med de bedste musikfilm fra 1960’erne. Det siger som bekendt ikke så lidt. Wow".


ANNONCE