Nyhed

Godt nyt for lukningstruet Aarhus-spillested

GAFFA.dk – alt om musik

Foreningen bag spillestedet Tape modtager ekstraordinært tilskud

Billedet: Joyce på Tape, marts 2020

Der er godt nyt for det lukningstruede Aarhus-spillested Tape. Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (Radikale Venstre) har ydet et ekstraordinært tilskud på 225.000 kroner, som skal sikre fortsat spillestedsaktivitet i lokalerne på Mejlgade 53 igennem 2021. Derudover vil der være mulighed for at søge et lån fra den lokale hjælpepakke til kulturlivet på 275.000 kr.


”Tape har været et stort aktiv for byens musik- og kulturliv, og derfor er jeg også meget glad for udsigten til en løsning, der kan sikre en fortsat spillestedsdrift i lokalerne resten året ud, og som er drevet af dele af miljøet omkring Tape. Forhåbentlig er det første skridt i retningen af en varig økonomisk bæredygtig løsning for lokalerne,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse fra Kultur og Borgerservice.

Samtidig er håbet, at hjælpen vil lette adgangen til de midler, der er afsat på finansloven til en "Genre- og Nichespillestedsordning" fra 2021, fremgår det af pressemeddelelsen.

Foreningen bag Tape er ikke overraskende glad for kulturrådmandens beslutning.
 
“Det glæder os som bestyrelse for det fremtidige initiativ i lokalerne, at det har været muligt at finde midlertidige løsninger, der kan hjælpe med at afbøde et kollaps af den musikscene, som eksisterede omkring Tape, og som muliggør et arbejde mod en stærk fremtid for Aarhus, som musikby,” udtaler foreningen i samme pressemeddelelse.


Spillestedet med fokus på vækstlaget og eksperimenterende musik fortalte kort før jul, at det måtte lukke efter knap fem år grundet mangel på økonomisk støtte fra kommunen, og at coronakrisen ikke havde noget at gøre med beslutningen. Siden har der været fornyet dialog mellem foreningen bag spillestedet og kulturrådmanden, og det har altså resulteret i det nye tilskud.

LÆS OGSÅ: Kan ny støtteordning redde lukningstruet Aarhus-spillested?

ANNONCE