Nyhed

VoxHall og Tape vil drive Atlas videre

GAFFA.dk – alt om musik

Andre spillesteds-kollegaer kommer koncertstedet til undsætning

Fremtiden for spillestedet Atlas i Aarhus blev usikker, da spillestedet i foråret 2020 uden varsel fik frataget sin økonomiske støtte. I efteråret blev stedet dog reddet via en årlig bevilling fra Aarhus Kommune på 500.000 kroner til 2024. Dengang hed det, at det fortsat var Fonden VoxHall, der skulle drive stedet, indtil andet blev politisk besluttet. I februar gik kommunen så ud og søgte efter en ny operatør til at drive stedet.

I dag er det så offentliggjort via et Facebook-opslag, at Fonden VoxHall og dele af kræfterne bag det nu hedengangne Aarhus-spillested TAPE ønsker at videreføre stedet. Parterne har netop afleveret en ansøgning til den nyoprettede pulje under Statens Kunstfond henvendt til “Netværks- og genrespillesteder”.


"Helt overordnet er planen, at vi vil skabe en fælles organisation, hvor de stærkeste elementer fra begge spillesteder samles. Én af styrkerne bag TAPE var det kollektive udgangspunkt for alle aspekterne af spillestedsdriften – en vision og tankegang, som fremelsker et nærvær, netværk og samarbejde mellem bookere, arrangører, teknikere, frivillige, publikum og musikere”, står der i opslaget:

“Det vil skabe nye perspektiver for den fremtidige spillestedsorganisering, og for at sikre dette vil dele af personalet omkring TAPE blive inkluderet i personalegruppen omkring det nye Atlas. Vi holder vejret, krydser fingre og håber det bedste for husets fremtid”.

Spillestedet TAPE i Mejlgade lukkede ved årets udgang, men snart genopstår det under nyt navn med nye bagmænd.


LÆS OGSÅ: Aarhus-spillestedet Tape genopstår under nyt navn

Beslutningen om at fjerne støtten til Atlas skabte forundring sidste år, da spillestedet indtil da var blevet betragtet som en del af to sammenhængende scener, med VoxHall. Alligevel blev spillestedet ikke tildelt støtte efter udpegningen af 19 regionale spillesteder for perioden 2021-2024. 

Udover at støtten til VoxHall og Atlas sidste år blev reguleret fra 2,2 millioner kroner til 1 millioner kroner, blev støtten nemlig også øremærket til VoxHall, med den begrundelse, at Atlas ikke havde nået et tilfredsstillende niveau, rapporterede Dansk Live i sin tid om hændelsen. 


LÆS OGSÅ: Nyt spillested og kulturplatform åbner i Aarhus i 2022 

ANNONCE