Nyhed

José González udgiver ny single – på spansk

GAFFA.dk - alt om musik

Efter en udgivelsespause på seks år vender den svenske folk-sanger nu tilbage –  for første gang på spansk 

For præcis seks år og én dag siden udgav José González sit seneste album Vestiges & Claws. Gonzalez fik sit gennembrud med det første album Veneer, der indeholder den rolige og drømmende single ”Heartbeats”, der oprindeligt fremføres af The Knife i en noget mere elektronisk udgave. Nu er der endelig kommet nye toner med singlen ”El Invento”, der synges på spansk – modersmålet for hans argentinske forældre.

LÆS OGSÅ: González og String Theory i progressiv sammensmeltning

Til selve skriveprocessen har Jose Gonzalez allieret sig med sin datter og udtaler:

Jeg har fra tid til anden prøvet at skrive tekster på spansk. Denne gang synes jeg, det er lykkedes. Jeg gætter på, at det hjalp at tale med min datter på spansk hver dag. Jeg begyndte at skrive "El Invento" i efteråret 2017, da Laura blev født og afsluttede den syv måneder senere. Sangen handler om spørgsmålene_ hvem vi er, hvor vi skal hen og hvorfor? Hvem kan vi takke for vores eksistens? Historisk set har de fleste kulturer opfundet svar på disse spørgsmål. Heraf titlen på sangen: “El Invento” (opfindelsen, red.). ”

Med sin varme, intime stemme og skrøbelige harmonier – ofte blot akkompagneret af en fingerspillet spansk guitar og dæmpet percussion –  synger Gonzálezs om samfundet, om humanisme og om solidaritet. José González skulle have spillet på Heartland Festival sidste år, men det er ikke blevet offentliggjort, om de har planer om at genbooke ham til årets festival.

Hør den nye single nedenfor:

ANNONCE