Nyhed

Rasmus Walter annoncerer nyt album og er aktuel med single – i jubilæumsår

GAFFA.dk - Alt om musik

"Før du vågner op" er ude nu – album på vej

2020 var et produktivt år for Rasmus Walter, der efter tre års albumpause udsendte det lyse og lette popalbum I mit blod, der blandt andet kastede singlerne "Splitsekund", "Finder vej" og "I mit blod" af sig. Men allerede nu er der nye toner fra den hårdtarbejdende sangskriver, der midt i januar udsendte singlen "Før du vågner op". Den nye sang er skrevet af Rasmus Walter under coronanedlukningen og dyrker både melankolien og håbet i en periode, hvor Rasmus Walter ligesom alle andre danskere har fået vendt op og ned på en masse ting og står tilbage med "en fornemmelse af sårbarhed og lyst til at rykke tættere sammen". 

Det er samtidig det første udspil fra Rasmus Walters kommende sjette soloalbum, der allerede forventes ude i det sene forår i 2021. På albummet går Rasmus i en mere afdæmpet og intim retning, og udgivelsen skal ifølge sangskriveren ses som 2020 albummets "blå tvilling".

"Før du vågner op" er også starten på Rasmus Walters engagement i verdens største børneorganisationen, UNICEF, hvor han netop er tiltrådt som officiel ambassadør. Overskuddet fra "Før du vågner op" går derfor til UNICEF. 

Singlen kan høres nedenfor.

20 års jubilæum
2021 markerer samtidig 20 året for, aat århusianske Rasmus Walter sagde sit pædagogmedhjælperjob op og forfulgte drømmen om at leve af musikken i København. I dag kan han se tilbage på en imponerende karriere, der startede med bandet Grand Avenue i 2001, gik ind i næste æra med solodebuten Rasmus Walter fra 2011 og har givet ham 20 år som en personlig og markant stemme i dansk musik. Som solist har Rasmus Walter mere end 60 millioner streams, guld- og platinplader, radiohits som "Endeløst", "Dybt vand" og "Verden i stå" samt adskillige udsolgte turnéer på samvittigheden. 

LÆS OGSÅ: Rasmus Walter kæmper sig op til overfladen i ny video – og annoncerer album

Hør "Før du vågner op":

ANNONCE