Nyhed

Eric Clapton nægter at spille koncerter, hvor der er vaccinekrav

GAFFA.dk – alt om musik

Protesterer over ny lov i Storbritannien

Den britiske rocklegende Eric Clapton udtaler, at han ikke ønsker at spille koncerter på steder, hvor der er krav om, at publikum er vaccineret mod Covid-19. Det fortæller han via en opdatering på filmproduceren og arkitekten Robin Monottis profil på det sociale medie Telegram, skriver Rolling Stone. Monotti har ligesom Clapton været skeptisk over for Covid-19-vacciner.

Claptons melding kommer efter, at den britiske premierminister Boris Johnson mandag den 19. juli udtalte, at vaccinepas fremover vil være et krav for at få adgang til spillesteder i Storbritannien. Samme dag fjernede landet næsten alle coronarestriktioner og gjorde det igen muligt at samles i store, tætte menneskemængder på eksempelvis spillesteder for første gang siden marts 2020 – men man skal altså fremvise vaccinepas for at få adgang. Samtidig er antallet af coronasmittede i Storbritannien i voldsom stigning grundet den nye deltavariant.


”Som følge af premierministerens annoncering den 19. juli 2021 føler jeg mig tvunget til at komme med mit eget statement. Jeg ønsker at sige, at jeg ikke vil optræde på nogen scene, hvor der er diskrimination mod visse typer af publikum. Medmindre alle har adgang, forbeholder jeg mig retten til at aflyse,” udtaler Clapton. Herefter har han indsat et link til sin og Van Morrisons anti-nedlukningssang, ”Stand and Deliver”. Rolling Stone har uden held forsøgt at få en uddybende kommentar fra Clapton.

Eric Clapton har tidligere udtalt, også via Robin Monottis Telegram-profil, at han havde voldsomme bivirkninger efter at have modtaget både første og andet stik af AstraZeneca-vaccinen. Om andet stik udtalte han, at ”reaktionerne var katastrofale, mine hænder og fødder var enten frosne, følelsesløse eller brændende og temmelig ubrugelige i to uger; jeg frygtede, at jeg aldrig ville kunne spille igen (jeg lider af perifer neoropati (nervesygdom, red.)) og skulle aldrig have været i nærheden af nålen. Men propagandaen sagde, at vaccinen var sikker for alle…”

Clapton skal efter planen spille to koncerter i Royal Albert Hall i London i maj 2022. Den 14. og 15. juni 2022 giver han to næsten udsolgte shows i Royal Arena i København.


Danske fans behøver dog ikke frygte en Clapton-aflysning herhjemme, da myndighederne aldrig har haft krav om vaccinepas for at få adgang til koncerter – en negativ test er tilstrækkeligt, og dette krav udfases den 1. september 2021, for indendørs stående arrangementer samt for udendørs siddende arrangementer med flere end 2000 personer dog først den 1. oktober 2021.

LÆS OGSÅ: Phoebe Bridgers: "Eric Clapton er racist og laver middelmådig musik"

Hør Eric Clapton og Van Morrison med "Stand and Deliver":

ANNONCE