Nyhed

Alphabeat og Herrelandsholdet står bag den officielle danske EM-sang

GAFFA.dk – alt om musik

Sangen "Danmarks Dynamite" har tre spillere på leadvokal og udkommer 4. juni

Det er Alphabeat, der sammen med Herrelandsholdet i fodbold står bag den officielle danske EM-sang. Sangen har titlen "Danmarks Dynamite" og udkommer fredag den 4. juni.

"Danmarks Dynamite" er den første danske landsholdssang siden Rocazinos "En for alle" fra 1988, hvor nogle af Herrelandsholdets spillere selv synger for og altså ikke nøjes med at synge kor. Målmand Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen går i Frank Arnesens fodspor og åbner første vers – og derefter kommer hele Herrelandsholdet.


Alphabeat udtaler i en pressemeddelelse:

"Alle har en holdning, når det kommer til fodboldsange – og vi ved jo godt, vi ikke kan gøre alle tilfredse. Men vi har helt bevidst forsøgt at skabe en folkelig og letgenkendelig popsang fuld af eventyr, fællesskab og fodboldsommer. En sang, du kan synge med på, om du er fem eller 85 år gammel. Nu har vi jo virkelig fået Herrelandsholdet ind over, og så håber og tror vi på, at drengene vinder nogle kampe, så hele Danmark synger med og tager sangen til sig.”

Gruppen fortæller, at de er meget begejstrede for nogle af spillernes lyst til at synge leadvokaler:


”Vi syntes, det var på tide, at Frank Arnesen fik lidt konkurrence. Og vi har kæmpe optur over, at Kasper, Pierre-Emile og Yussuf havde mod på at stille sig op foran resten af holdet og synge hele første vers. Det var vigtigt for os, at ’Danmarks Dynamite’ ikke bare er en Alphabeat-sang – men en sang fra Herrelandsholdet og os til hele Danmark."

Kasper Schmeichel, Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg er også i højt humør over at springe ud som sangere:

”Fodbold og musik kan noget særligt sammen. Vi er mange, der kan huske mange gode fodbold-sange, både fra vores barndom og fra vores tid som fans og spillere. Vi håber, at fans i alle aldre har lyst til at synge med på den nye Herrelandsholdssang, hele vejen igennem EM-slutrunden og de mange fodboldfester i hele landet,” siger de i en pressemeddelelse.


Den nye sang er ud over at være en fodboldsang speciel for Alphabeat på flere måder. Dels er det første gang nogensinde, at gruppen udgiver en sang på dansk, og dels bliver "Danmarks Dynamite" det sidste udspil fra gruppen, inden de går i gang med en tidligere annonceret længere pause sidst på efteråret.

”Vi er så stolte over at få lov til at lave en Herrelandsholdssang. Og hvis så bare Danmark vinder, og vi får lov at gennemføre vores sidste turné til oktober, så kan vi ikke bede om en bedre afslutning på dette 2. kapitel i Alphabeats historie,” siger de.

Danmark skal spille sin første EM-kamp mod Finland på hjemmebane i Parken den 12. juni.


LÆS OGSÅ: VIDEO: Bono og The Edge går sammen med Martin Garrix på officiel EM-sang

ANNONCE