Nyhed

Danmarks største bookingbureau skifter navn

GAFFA.dk – alt om musik

Copenhagen Music skifter navn til United Stage Danmark

I august sidste år kunne vi fortælle, at Danmarks største musik-bookingbureau Copenhagen Music indgik et tæt samarbejde med Sveriges største liveagentur, United Stage samt det store norske liveagentur United Stage Norge. Nu skifter den danske del af selskabet navn til United Stage Danmark, men bevarer samtidig navnet Copenhagen Music som et sub-label.

Copenhagen Music blev stiftet i 2008 og har i dag en række af Danmarks mest populære livenavne i stalden, blandt andre Lukas Graham (billedet), Rasmus Seebach, Suspekt, Medina, Christopher og Carpark North og derudover en stribe nye talenter.

Jimmi Riise, Nordic CEO for United Stage Group udtaler i en pressemeddelelse:

”Fusionen mellem United Stage og vores kontorer i København og Aarhus har allerede skabt et virkelig stærkt setup med både kreative muligheder på tværs af landegrænser og mellem vores artister - og med store, fælles internationale visioner. Vi styrker nu det samlede United Stage ved at skifte navn i Danmark, uden at fjerne Copenhagen Music-navnet i musiklandskabet. Ud over et utroligt stærkt samarbejde mellem de nordiske bureauer viderefører vi fortsat hver vores særskilte brands og filosofier bag, og samtidig kan vi dele erfaringer og investere samlet i artisternes fremtidige karrierer. Oven på året, som er gået, er det netop dén slags fællesskab og sammenhold, vi har brug for i livebranchen, som kan føre musikken ud i verden og tilbage på scenerne.”

United Stage Group repræsenterer i øjeblikket flere end 300 artister og afvikler – når der ikke lige er corona-nedlukning – mere end 5000 events om året. Rundt om i Skandinavien har det 70 ansatte.

Copenhagen Music blev som nævnt stiftet i 2008, dengang som en underafdeling af pladeselskabet Copenhagen Records og med Niels Lindgreen som daglig leder. Lindgreen var tidligere direktør for bookingbureauet Rock On, der under stor mediebevågenhed gik konkurs i 2002 i forbindelse med den kuldsejlede WigWam Tour. Lindgreen er i dag ikke længere en del af Copenhagen Music, men er head of booking for et andet bookingbureau, The Artist, der blandt andet repræsenterer Alphabeat, Hugo Helmig og Peter Sommer.

Samarbejdet, der sidste år blev indgået mellem de tre skandinaviske bookingbureauer, sker i en tid med flere markante fusioner og opkøb blandt koncertarrangører og bookingbureauer. I 2019 købte verdens største koncertarrangør, Live Nation, således det danske bookingbureau PDH, og i 2018 købte den store tyske koncertarrangør FKP Scorpio 25 procent af den danske koncertarrangør smash!bang!pow. I 2019 solgte selskabet bag festivalerne NorthSide og Tinderbox, Down the Drain, hele virksomheden til det amerikanske selskab Superstruct Entertainment, og i 2018 gik den danske koncertarrangør ICO sammen med fire nordiske partnere i det fælles selskab All Things Live.

LÆS OGSÅ: Tre store bookingbureauer lancerer nyt nordisk samarbejde

ANNONCE