Nyhed

MUSIKVIDEO: Alphabeat på roadtrip til Herrelandsholdets træningslejr i Østrig

GAFFA.dk – alt om musik

"Hvorfor låner vi ikke landsholdets bus, kører til Østrig, og så optager vi selv en video på vejen?"

Alphabeat og Herrelandsholdet i fodbold er nu klar med musikvideoen til den officielle danske EM-sang, "Danmarks dynamite". Se videoen ovenfor.

Arbejdet med både sangen og videoen var ramt af udfordringer, fortæller de involverede parter. Først blev selve EM jo udskudt et år, og corona-epidemien blev efterfølgende ved med at skubbe indspilningerne af landsholdets vokaler. Et stort problem, når nu holdet ikke bare skulle synge kor, men for første gang siden Frank Arnesen på Rockazinos "En for alle" i 1988 faktisk synger første vers.


Det samme gjaldt musikvideoen: Alphabeat måtte en tur til Herrelandsholdets træningslejr i Innsbruck i Østrig, blot en uge før sangen skulle udkomme. 

Da flybilletterne var ved at blive bestilt, opstod der en idé hos Alphabeat, fortæller de i en pressemeddelelse: "Hvorfor låner vi ikke landsholdets bus, kører til Østrig, og så optager vi selv en video på vejen?" Rasmus Nagel og Anders Reinholdt fra bandet tog instruktørrollen, og så gik planlægningen i gang.

Resultatet på denne meget impulsive videoidé er nu klar. Landsholdsbussen har fået hovedrollen i en roadmovie, hvor Alphabeats seks medlemmer samles op rundt om i sommer-Danmark, hvorefter de tager turen ned til landsholdets træningslejr i Østrig. På vejen gennem Danmark gøres der blandt andet holdt ved en pølsevogn uden for Haderslev, ved busstoppestedet foran Dybbøl Mølle, og så køres der inden da også parade igennem Christiansfeld, hvor begejstrede fans danner ramme om bussens tur ned ad hovedgaden. Man kan desuden opleve guitarist Anders Bønløkke spille guitarsolo på landsholdsbussens tag. Videoen er skabt på blot tre dage.


EM i fodbold begynder i morgen fredag den 11. juni, og den første kamp med det danske Herrelandshold bliver lørdag den 12. juni i Parken, hvor de skal spille mod Finland.

LÆS OGSÅ: Er du træt af ”Re-Sepp-ten"? Her er det alternative soundtrack til din EM-fest

 


ANNONCE