Nyhed

Ny single og smuk video fra Efterklang – og album på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Der er dansk idyl og flotte naturbilleder i videoen til indie-trioens nye single ‒ og så er der for øvrigt en række koncerter at glæde sig til 

Det danske band Efterklang har annonceret, at deres sjette album Windflowers udkommer den 8. oktober, denne gang på det tyske selskab City Slang (Calexico, Lambchop, Tindersticks med flere) efter tre album på engelske 4AD. Singlen “Living Other Lives”, der er den første forløber til det kommende album, er ude i dag og kan høres længere nede. 

""Living Other Lives" startede som en jam i mit studie i Lissabon under sidste forårs lockdown. Jeg legede med min 404-sampler, og jeg fandt den slags groove, der får mit hoved til at boppe ‒ jeg lagde nogle samples på den, og jeg kunne lytte til den i en evighed”, fortæller bandmedlem Casper Clausen om den nye single:

“Så jeg havde den bare på loop, mens jeg scrollede gennem instagram. Teksten kom ud af det øjeblik: At leve andres liv”.

Albummet er blevet skabt henover 2020 og 2021. Foruden de omfattende pandemi-omstændigheder var bandets medlemmer også i en personlig undtagelsestilstand, der dannede grobund for ny, kreativ energi. Musikvideoen til den nye single er skabt af Søren Lynggaard Andersen og er filmet på det naturskønne Møn, hvor resten af albummet også blev indspillet over fem omgange: 

“Du føler alle elementerne meget mere, når du ikke er inde i byen. Og det er vigtigt at blive mindet om, at vi er en del af naturen”, fortæller bandmedlem Mads Brauer om processen. 

Efterklang ‒ der i dag består af Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg  ‒ debuterede i 2003 med ep’en Springer. Deres udgivelser tæller i alt tre ep’er, en opera og fem studiealbum, senest Altid sammen fra 2019, et album, der fik fem stjerner af GAFFAs anmelder. Ved siden af Efterklang-udgivelserne har gruppen lavet to albums som Liima, der er et projekt med den finske percussionist Tatu Rönkkö. Det kommende album bliver atter på engelsk efter det dansksprogede Altid sammen.

LÆS OGSÅ: Stor aften med kulten i Efterklang 

Hør “Living Other Lives” og se musikvideoen her:

Artiklen fortsætter efter videoen

 

Efterklang spiller en række koncerter i efteråret, og en enkelt livestream-koncert til juli, i forbindelse med deres såkaldte sommertræf.

 

Se spilledatoerne her: 

27. juni: Sommertræf live-stream concert ‒ Køb billetter lige her

17. november: Musikhuset, Aarhus – Køb billetter lige her

18. november: Magasinet, Odense – Køb billetter lige her

19. november: Musikkens Hus, Aalborg – Køb billetter lige her

21. november: Operaen, København – Køb billetter lige her 

ANNONCE