Nyhed

Rasmus Walter giver stor jubilæumskoncert – med gæster

GAFFA.dk – alt om musik

Spiller i Falconer Salen den 27. november

I disse dage er det 20 år siden, Rasmus Walter lagde fundamentet til en karriere som professionel musiker ved at danne bandet Grand Avenue sammen med tre andre musikere. Samtidig er det 10 år siden, han udgav sit første soloalbum. I den anledning giver han jubilæumskoncert i Falconer Salen lørdag den 27. november – som noget nyt for Walter med en række gæster, som dog endnu ikke er offentliggjort.

Grand Avenue brød igennem i 2003 med deres selvbetitlede debutalbum og singlen "What's On Your Mind". Frem til deres pause, som siden blev til en opløsning, nåede de tre gange at have P3’s Uundgåelige, de fik en nominering til P3 Prisen, udgav i alt fire album og både indspillede og turnerede i udlandet.


I en pause fra Grand Avenue og på opfordring fra tvillingebroren, filminstruktøren Anders Walter indspillede Rasmus Walter en stribe sange på dansk, og da han i 2011 udsendte dem på sit selvbetitlede solo-debutalbum, tog hans karriere en drejning i opadgående retning.

”Jeg begyndte at se mig selv som solist, da ”Dybt vand” slog igennem, og folk begyndte at skrive til mig for at sige, at teksten havde ramt noget i dem. Det var aldrig sket før, og den respons var så overvældende, at jeg vidste, at det var en dør, der ikke skulle lukkes igen,” fortæller Rasmus Walter i en pressemeddelselse, hvor han også fortæller, at han efter optagelse på en uddannelse i Rødovre egentlig var begyndt at gøre sig klar til et liv som møbelsnedker.

Det er i alt blevet til fem dansksprogede soloalbum, senest I mit blod fra efteråret 2020.


Skyldte 300.000 i skat

Rasmus Walter udtaler videre:

"Jeg mødte min hustru lige omkring udgivelsen af den første soloplade, hvor jeg nærmest ikke kunne synke lavere statusmæssigt. Jeg havde ikke noget band, og jeg skulle udgive min solodebut i en alder af 33 og anede ikke, om det skulle briste eller bære. Jeg boede på et kummerligt lille loftskammer på Frederiksberg Allé på 10 m² med badeværelse nede ad gangen med håndbruser på vasken, og jeg skyldte 300.000 i skat. Så jeg kunne ikke synke dybere, men da hun så mit værelse, sagde hun bare: ”Nej, hvor boheme”. Så der var åbenbart stadig håb for mig, og fra jeg mødte hende, var det som om, at tingene bare begyndte at gå hurtigere og lettere, og vejen stod lidt mere klar”.


Rasmus Walter udgiver senere på foråret sit sjette soloalbum, som han beskriver som "en blå tvilling" til I mit blod fra efteråret 2020, og han er nu begyndt at tænke over sine næste 20 år som musiker. Han fortæller:

”Hvis der er noget, jeg ikke har lyst til, så er det at gentage mig selv. Der er ligesom en skillelinje nu. 10 år med Grand Avenue og 10 som solist, og det er som om, at der skal ske noget nyt både for mig selv og for dem, der lytter. Jeg kan mærke, at jeg har lyst til at brede mine vinger ud, hvilket blandt andet er grunden til, at jeg er startet som UNICEF-ambassadør. Jeg har været meget i en boble de sidste ti år, hvor det har været vigtigt, at det var mig, der lavede det hele. Solo var virkelig solo, men nu kan jeg meget lettere se mig selv samarbejde med alle mulige forskellige folk. Det kan være filmmusik, skrive til andre, lade andre skrive til mig og så videre. Jeg synes, jeg har bevist over for mig selv, at jeg godt kunne finde ud af at være solist. Så nu er jeg ikke helt så bange for at åbne op som tidligere, og jeg kan også godt mærke, at jeg har brug for det nu”.

LÆS OGSÅ: RASMUS WALTER-ANMELDELSE: Veloplagt vikar med glimt i øjet


Billetsalget til koncerten begynder på Ticketmaster den 31. marts klokken 10.

Varm op med Rasmus Walters seneste single, "Før du vågner op", en forsmag på hans kommende sjette soloalbum:


ANNONCE