Nyhed

AiaSound-festivalen – tidligere ØreSound – klar med de første navne til 2022

GAFFA.dk – alt om musik

Der er både internationale stjerner og danske hitmagere på programmet

AiaSound har netop offentliggjort de første navne til festivalen i 2022. Navnene skal give festivalens gæster en idé om, hvilken musik og hvilken type kunstnere festivalen fremover vil præsentere samt vise AiaSound som Københavns største mainstream musikfestival.

”Det er med stor ære, at vi kan få lov til at byde velkommen til nogle af de artister, der pryder musikbranchen og [har] lagt navn til nogle af de største hits, både på den danske og den internationale musikscene i mainstreammusikindustrien,” udtaler Jonas Nybro, som er pressechef hos AiaSound Festival.


Et af tidens helt store hiphopnavne, Tyga, ligger vejen forbi Tiøren på Amager, hvor publikum kan forvente hits som ”Taste” og ”Ayy Macarenna”. Den amerikanske rapper har i løbet af sin karriere stået bag flere verdenshits, herunder ”Ayo” med Chris Brown.

Becky Hill fik sit gennembrud efter at have nået semifinalen i den engelske udgave af The Voice og har siden været featured på globale hits som ”Lose Control” med Meduza og ”Remember”, som hun har lavet i samarbejde med David Guetta. Hills optræden på AiaSound Festival 2022 markerer desuden første gang, at sangeren kan opleves på dansk jord.

Kigger vi mod programmets danske navne, finder vi i første omgang 20-årige Clara, der har brugt tiden under corona på at udvikle sig selv, både musikalsk og personligt. Musikeren er således helt klar til at indtage scenen til næste års AiaSound Festival.


En ny artist, som havde sin debut på Øresound 2021, findes i 25-årige Pauline, der således vil dele sin musik med festivalens gæster for andet år i træk. Nummeret ”Ny og Næ” har været kåret som ugens uundgåelige på P3, og kunstnerens seneste single, ”Noget for Nogen” er i rotation på P3 og P4.

Ringer der en klokke, når du hører titlerne ”STOR MAND”, ”Jesus” og ”BURHAN G”? I så fald kan du gøre dig klar til, at Tobias Rahim spiller på festivalen. Med sine reggaeundertoner og provokerende sangtitler har musikeren markeret sig på den danske musikscene. Den dansk-kurdiske sanger og rapper har tidligere nydt stor succes i Ghana, og nu er turen altså kommet til Danmark.

Du kan ligeledes se frem til Artigeardit – Mørkhøj-rapperen, der de seneste år har gjort sig bemærket gennem sin særlige lyd og ærlige tekster og haft hit på hit.


Endelig finder vi den tidligere Ukendt kunstner-sanger, Hans Philip, der er i fuld gang med at styrke sin solokarriere, hvilket da også afspejler sig på den danske stream-chart. Sangerens lyd mikser hiphop, pop og melankolske tekster, og mange danskere er nok kommet forbi nummeret ”Blå Himmel” i sommertiden. Nu kan Hans Philip altså opleves til AiaSound Festival 2022.

Festivalen, der vil have plads til 30.000 festivalgængere, finder sted den 11.-13. august på Tiøren i København. Festivalen blev afholdt for første gang i august 2021 under navnet Øresound, men skiftede navn i september. Pressechef Jonas Nybro forklarede dengang i en pressemeddelelse, at navneskiftet skyldtes international interesse, hvor ”Øre” ikke passede godt ind, samt at navnet ”Øresound” faktisk kun var til låns.

Udover yderligere navne til plakaten vil festivalen i den kommende tid løfte sløret for nye tiltag og en "mere skarp bæredygtig profil".


Billetter til AiaSound Festival 2022 kan købes lige her.

LÆS OGSÅ: NorthSide klar med de første 15 navne til 2022

Varm op til festivalen med Becky Hill og David Guettas "Remember" her:

ANNONCE