Nyhed

Hør ny single fra Slipknot

GAFFA - alt om musik

Sangen handler om de sociale mediers magt

For få uger siden afslørede Slipknots forsanger Corey Taylor, at gruppen var "80 procent færdig" med gruppens første, nye studiealbum i to år. Og nu har gruppen så sluppet første single, som har fået titlen "The Chapeltown Rag".

Sangen får sin livedebut ved gruppens livestreamede festival, Knotfest, idag (5. november), og i et nyt interview med hjemmesiden knotfest.com fortæller Taylor om "The Chapeltown Rag".


Sangen henter sin titel fra forstaden i West Yorkshire, England, hvor seriemorderen med tilnavnet The Yorkshire Ripper huserede i 1970'erne. Der er dog langtfra tale om en hyldest til den notoriske kvindemorder, men derimod en refleksion over sociale mediers magt og manipulationer.

"Den (sangen, red.) er frenetisk. Men tekstmæssigt udspringer den af et ønske om at tale om de forskellige manipulationer, som kan ske, når sociale medier møder sig selv (...) De forskellige måder, hvor de her manipulationer forsøger at trække os i forskellige retninger. Vi bliver allesammen afhængige af det, og det er meget, meget farligt", udtaler Taylor.


Han blev opmærksom på historien om The Yorkshire Ripper via en dokumentar på Netflix, og efterfølgende sendte algoritmen ham videre til andre dokumentarfilm om seriemordere. Og den mekanisme fik ham til at stoppe op og tænke, fortæller han i det nye interview:

"På det tidspunkt pegede alt ligesom i retning af vold eller historier om vold, og det var virkelig et underligt ekko af sociale medier. Og af det forhold, at sociale medier forsøge at trække dig i retning af vold eller mod det allermest giftige – det mest giftige øjeblik. Så jeg så på det fra det synspunkt," udtaler Taylor, som også fortæller om den gode kemi i bandet efter deres tilbagevenden til landevejen efter den ufrivillige corona-pause.

"Jeg ved ikke, om det er, fordi vi havde en fornemmelse af at have taget det hele for givet, og vores tilbagevenden har fået os til at føle et endnu stærkere sammenhold som band. Men vi kommer virkelig godt ud af det med hinanden. Det føles på samme måde, som dengang vi begyndte at turnere."


Slipknots seneste album indkasserede fem flotte stjerner fra GAFFAs begejstrede metalanmelder Keld Rud ved udgivelsen i 2019.

"Med We Are Not Your Kind har (Slipknot, red.) formået at hæve barren for heavy metal her ved tærsklen til et nyt årti," hed det blandt andet i anmeldelsen.

Slipknot nåede at give koncert i Royal Arena kølvandet på albummet, inden COVID-19-pandemien satte ind.


LÆS OGSÅ: Tidligere Slipknot-trommeslager Joey Jordison er død

ANNONCE