Nyhed

Jazzsangeren Madeleine Peyroux kommer til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Koncerten finder sted som en del af Vinterjazz 2022

Den 14. februar 2022 lægger den fransk-amerikanske jazzsanger og sangskriver Madeleine Peyroux vejen forbi DR Koncerthuset. Her vil hun dele sin musik fra det storsælgende 2004-album Careless Love. Dette markerer første gang, hvor sangeren vil spille sine fortolkninger fra albummet fra start til slut.

Peyroux blev født i Georgia, USA, men flyttede til Paris i sine teenageår, hvor hun startede sin musikalske karriere og levede boheme-livet i byens latinerkvarter. I 90'erne vendte musikeren tilbage til USA og slog sig ned i New York.


I 1996 udkom det anmelderroste debutalbum Dreamland, men sangeren trak sig efterfølgende fra spotlyset i cirka otte år, hvor hun levede i anonymitet og spillede guitar på gaderne i Paris.

I 2004 vendte Peyroux tilbage til rampelyset med opfølgeren Careless Love, der opnåede stor succes på verdensplan. I forbindelse med genudgivelsen af albummet tager Peyroux på en omfattende verdensturné, og det er i den forbindelse, at hun kommer forbi København.

"Da jeg kom til New York for at lave mit første album, var jeg som et dyr fanget i forlygternes skær. 11. september skete, George W. Bush blev genvalgt, og det føles som om, at hele verden var ved at blive skør. Jeg forsøgte at skrive et nyt album, men jeg var ”broke” og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre for at komme videre," fortæller Peyroux i forbindelse med genudgivelsen.


I 2004 fik kunstneren desuden kontakt med Rounder Records og herigennem den legendariske producer Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock med flere), som sangeren stadig arbejder sammen med i dag.

Sangerens frygt for berømmelse medførte, at hun igen i 2005 trak sig fra musikkens verden. Denne gang forsvandt Peyroux pludselig sporløst, og hendes pladeselskab, Universal, endte med at hyre en række privatdetektiver i et forsøg på at opspore sangeren.

Peyroux blev sidenhen fundet i USA, hvor hun opholdt sig sammen med sin manager. Beskeden lød på, at musikeren ikke ønskede at lave mere promotion for albummet, og pladeselskabet blev bedt om at holde sig væk.


LÆS OGSÅ: Forsvundet sangerinde fundet i USA

Selvom Peyroux blev introduceret som jazzsanger, drager hun inspiration fra et væld af musikalske genrer. Dette afspejler sig i de numre, sangeren fortolker på Careless Love, som blandt andet byder på sange af Leonard Cohen, Billie Holiday og Elliot Smith.

Careless Love indeholder kun én original sang, ”Don’t Wait Too Long”, som blev et hit ved udgivelsen og bragte sangeren ind på hitlisterne. Nummeret solgte over 500.000 eksemplarer i USA alene i løbet af det første år og gik siden både guld og platin flere steder i Europa, Sydamerika og Kina.


Senest udgav musikeren sit ottende studiealbum, Anthem fra 2018, i samarbejde med Larry Klein. GAFFA anmeldte musikerens optræden i Musikhuset i Aarhus i 2017, hvor den begejstrede anmelder tildelte sangeren fem ud af seks stjerner for hendes performance.

Koncerten i DR Koncerthuset er en del af Vinterjazz 2022, som finder sted fra den 3.-27 februar. Billetsalget starter fredag den 12. november kl. 11.00, og billetter kan købes via allthingslive.dk og drkoncerthuset.dk.

Bliv klar med originalalbummet fra 2004 her:

ANNONCE