Nyhed

Flemming Bamse Jørgensens liv bliver filmatiseret

GAFFA.dk – alt om musik

Flemming Bamse Jørgensen skal portrætteres af Anders W. Berthelsen i den første film om musikkoryfæet, der døde i 2011. Også Lars Ranthe er på rollelisten.
 
Den folkekære musiker Flemming Bamse Jørgensen bliver omdrejningspunktet i den kommende film Bamse, der vil fortælle historien om den populære danske musiker, der døde i 2011.

Hovedrollen som Bamse vil blive spillet af 52-årige Anders W. Berthelsen, der også får selskab af blandt andre Lars Ranthe og Johannes Nymark på rollelisten.

Det oplyser filmproduktionsselskabet Nimbus Film i en pressemeddelelse.

Bamse, der nok var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner, står bag en lang række danske hits fra 1970'erne og frem.


Hans musikkatalog tæller hits som "Vimmersvej", "I en lille båd der gynger" og nummeret "Tænker altid på dig", som han i 1980 vandt Dansk Melodi Grand Prix med.

Filmen beskrives som et feelgood-drama, som går bag om livet på sangeren og hans livslange stræben efter sin fars anerkendelse.

Som spæd blev Bamse bortadopteret til et direktørægtepar. Faren ønskede, at Bamse skulle overtage familiens fabrik, men Bamse havde helt andre planer.


Nimbus Film skriver i pressemeddelelsen, at Anders W. Berthelsen står foran sit livs rolle. Den 52-årige skuespiller skal foruden en fysisk transformation til rollen også selv synge alle Bamses sange i filmen.

- Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming Bamse Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt, udtaler Anders W. Berthelsen.

- Hans kamp for at få lov til at være her og høre til er meget rørende og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie, og jeg går til det med den dybeste respekt, siger han.


Alle optagelser foregår i Aarhus, hvor Flemming Bamse Jørgensen boede hele sit liv.

LÆS OGSÅ: FOTOSERIE: Dengang den danske musik-elite indspillede Nannas "Afrika"

ANNONCE