Nyhed

Spot Festival 2022 får en dato – sætter gang i Early Bird-billetsalg

GAFFA.dk – alt om musik

I 2021 blev festivalen rykket til september som følge af coronapandemien, men i 2022 kan vi igen se frem til en forårsfestival

Spot Festival har i dag offentliggjort datoen for festivalen næste år. Arrangementet kommer til at løbe af stablen fra den 6.-7. maj 2022.

Samtidig åbner festivalen for salg af Early Bird-billetter. Dette salg lukker den 19. oktober. Det yderligere billetsalg begynder som sædvanlig den 1. december.


Siden opstarten i 1994 har Spot Festival haft til formål at fungere som en udstillingsplatform for den danske og siden den nordiske musiks vækstlag.

"Med de mange fede koncerter fra Spot 2021 i frisk erindring falder det let at glæde sig til at samle publikum, sangskrivere, producere og musikbranche på Spot 2022 i den første weekend i maj," udtaler festivalen leder, Gunnar Madsen.

”Spots kulturpolitiske formål er ikke alene at samle publikum om musikken, men også give de nye danske sangskrivere og musikere et fagligt mødested og en promotion-platform, der kan booste deres karrierer både nationalt og internationalt,” udtalte Gunnar Madsen i marts i forbindelse med, at Spot Festival 2021 måtte rykke til september som følge af coronapandemien.


Festivalen kunne i 2019 fejre sit 25-års jubilæum, men måtte aflyse i 2020 på grund af de mange restriktioner, der gjorde sig gældende på dette tidspunkt i pandemiens forløb. I 2021 vendte festivalen stærkt tilbage, og Gunnar Madsen udtalte i et interview med GAFFA sidste måned, at han og festivalens øvrige arrangører var ”skidegodt tilfredse” med resultatet.

LÆS OGSÅ: Spot Festival-leder: "Vi er skidegodt tilfredse"

På grund af aflysningen i 2020 afspejlede Spot Festival 2021, ifølge Madsen, to års musikproduktion og en større professionalisme end vanligt. Udfordringen for Spot Festival 2022 bliver i Madsens mening, hvordan man skal håndtere de ting, der er mindre færdige. Det er dog hans overbevisning, at festivalen har publikum i ryggen.


Spot Festival 2021 fandt primært sted på Musikhus-havepladsen på grund af coronapandemiens restriktioner, hvor udendørsarealer var ønskværdige, samt et ønske fra arrangørernes side om at fremme Aarhus som en ung by og en by, hvor man mødes. Det er endnu uvist, om festivalen vil gøre brug af de samme arealer i 2022.

Musikprogrammet for næste år må ligeledes lade vente på sig. Festivalens leder har dog udtalt, at han gerne ser, at der igen bliver skruet op for det nordiske, hvor festivalen i 2021 grundet pandemien var præget af dansk musik.

LÆS OGSÅ: Spot-aktuelle Fabräk annoncerer efterårsturné


ANNONCE